Merhaba arkadaşlar. 38+4 de kendi isteğimle planlı sezeryan ile oğlumu dünyaya getirdim. Hep merak ederdim acaba neler yaşayacağım diye ? Şimdi anlatma sırası bende :) Şuan bir günlük ameliyatlı bir anne olarak yazıyorum öncelikle neden sezeryan ? Ben hamileliğimin 6. Ayı itibariyle şiddetli hemeroid sıkıntısı yaşadım ama öyle böyle bi sıkıntı yaşatmadı bana normal doğumda daha kötü olduğunu bildiğim için açıkçası normal doğumu gözüm kesmedi açıkçası zaten ağrı eşiği çok düşük bi insanım bi adet olurum üç gün yataktan kalkamam velhasılı dün itibariyle sezeryan ameliyatımı olmuş bulunmaktayım. Bir gece öncesi gayet sakin yatıp uyudum sabah hastaneye geldiğimde de hiç heyecan yoktu. Ben en büyük sıkıntıyı sonda da yaşadım çünkü doktorum ne akla hizmetse uyuşturulmadan önce takılmasını istermiş 🤷♀️ Dediğim gibi ağrı eşiğimde düşük beni epey zorladı açıkçası sonrasında ameliyathaneye götürdüler inanın spinal anestezi iğnesinde hiçbişeye yok sinek ısırığı bile ondan daha çok acıtır o derece ! Zaten saniyeler içinde uyuştum acı sıfır sadece his var dokunuşları hissediyorsunuz ama inanın endişelenecek bişey değil on dakika da oğlum doğdu bebeği çıkarırken karnıma bastırdılar onda da acı olmadı sadece bian nefes alamıyorum sandım o kadar zaten o anda oğlumu gördüm acı galan kalmadı😊 sonra yarım saatte diktiler totalde 50 dakika kadar sürmüştür. Odaya geldiğimde herşey normaldi 3 saate kadar uyuşukluk geçti tabi buarada sancılar başladı şiddetli adet sancısı gibi başladı yaklaşık bir saat kadar beni zorladı biraz ama yine diyorum ben acı eşiği epey düşük bir insanım zaten hemen ağrı kesici yapıldı sonrasında belli aralıklarla yine yapılmaya devam etti. 6 saat sonra hemşire geldi sondam çıkarıldı ilk yürüyüş. Evet biraz zor oldu ama inanın birkere kalktığınız da sürekli kalkabiliyorsunuz benim başağrısı boyun ağrısı mide bulantısı gibi sıkıntılarım olmadı çok şükür sütümde geldi oğlumu emzirdim yani süt meselesi tamamen psikolijk kafaya takar stres yaparsanız olmuyo bence. Oğlum küvezde bir gece kaldı bir gece daha kalma ihtimali var ben sürekli yukarı kata çıkıp kendim emzirdim sıkıntı olmadı. Bizim doğum süreci bu şekilde gelişti ağrısız acısız en kolay doğumlar diliyorum anneler sizlere 🤲 buarada hemeroid oldum yine sezeryan olmama rağmen ve inanın bütün gece boyu beni ameliyattan daha çok zorladı sanırım stres de tetikledi biraz güya hemeroidim coşacak diye normal doğum yapmadım 🤦♀️