Kızlar öncelikle hepinize merhaba.Biz doktorumla baştan beri normal doğum planlıyorduk fakat kizim aynı fikirde değilmiş anlaşılan.41.haftanin başında doktoruma muayeneye gittiğimde bebek kafası aşağıda ama hiç açılma yok rahimde dedi.3 gün sonra tekrar muayene ettiğinde 1 cm açılma olduğunu haftası dolayısıyla cumartesi yani 3 gün sonra suni sancıyla doğumu başlatacağını söyledi bana da uygun geldi.Ara ara çok hafif sancılar oluyordu bende belli bisey yoktu.Cumartesi sabah 9 da hastaneye yatisim yapıldı.Hafif hafif suni sancı verilmeye başladı.Ben hissetmiyordum ama nst de sancılar yüksek çıkıyordu.Öğleden sonra ebe suyumu patlattı. Bu arada devamlı açıklığı kontrol etti düzenli olarak açılma oluyordu.Akşam 9 da sancılarımın şiddeti ve sıklığı çok artmıştı.Açilma 10 cmdi bu arada.Ebe ara ara ıkınma hissim geldiğinde güçlü şekilde ıkınmamı istiyordu.Ayni anda alttan doğumu da desteklemeye çalıştığı için ben istedi gibi ısınamıyordum.Yaklaşik 2 saat bu devam etti kendi doktorum geldi son bir kez daha deneyelim dediler bebeğin kafası kanaldan yukarıda olduğu için sezaryene alalım dediler.Benim zaten dermanim kalmamıştı.Ameliyathanede igne yapılmadan önce de kasılmam oldu onu bekleyip sonra uyuşturdular.Bahsedilen baskıyı çekiştirmeleri hissediyorsunuz ama inanın benim o an tek isteğim kızıma kavuşmaktı.23.15 te yavrum dünyaya geldi çok şükür.Ameliyattan sonra ilk yürüyüş zorladı biraz ama dayanılmayacak gibi değildi.Agrı kesicilerin etkisi geçtiğinde biraz daha zorlandım. 3 gün oldu teyzeleri.Şu an oldukça iyi hissediyorum hafif sıkıntılar var ama normal .Oyle ya da böyle yaşanan her şey unutuluyor.Benim doğum hikayem pozitif ya da negatif değil.Olani anlattım size tavsiyem kendinizi sartlandirmayin bebekte siz de sağlıklı olun gerisi boş inanin.Kızım 3780 gr 51 cm doğdu.Hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin rabbim.Sorularınız varsa sorabilirsiniz fırsat buldukça cevaplarım.