Minik kuşum gelldiii. Buradaki herkes gibi doğum hikayelerini okumaya bayılıyordum günümün yüzde doksanı burada hikaye okumakla geçiyordu. ve ben hep nasıl doğum yapacağım diye düşünüyordum ve o gün geldi çattı 16 Aralık 2020 çarşamba günü… İnanılmaz güzel hamilelik geçirdim ne bir bulantı kusma tiksinme hiçbir şeyim çok şükür olmadı. Ve sonuç 27 kilo aldım hakkını verdim çok güzel yemek yedim ohh yaramış zaten tosunuma. Tahmini doğum tarihine 10 gün kala tansiyon problemi çıkmaya başladı normal doğumu bekledim hep nstye girdim çıktım hep sancılar 25 ti en fazla sonra hemen düşüyordu. Çatı muayenesi olduğumda normal doğuma inanılmaz uygun bir çatım olduğunu söyledi doktorum ve bebeğim baş aşağıya zaten 22 haftada dönmüştü sancım olsaydı veya Nişan veya suyum gelmiş olsaydı açılma olsaydı çok rahat doğum yapabileceğimi söyledi inanılmaz derecede normal doğum yapmak istiyordum bu arada aşırı da korkuyordum 😔 38 haftadan sonra devamlı kontrole gittim her gittiğim de açıklık kontrol edildi ama sonuç yine hüsran oldu. Suni sancıyla denemeye karar verdik fakat açılma olmadığı için yapamadık en önemlisi son 10 güne kadar hiç tansiyon problemim yokken birden yüksek tansiyonum çıktı hiçbir şekilde düşüremedik. Mecburi sezeryana karar verdik 16 Aralık Çarşamba gününe randevu aldık hastaneye gittik bende de hafiften panik atak var. Kendimi hep genel anesteziye hazırlamıştım anestezi doktoru gelip beni sakinleştirdi (ama hala daha aşıri korku var bende ağlamaya başladım ) herhangi bir şey olursa söz uyutacağını söyledi . Eşim ve annemde destek oldular nasıl olduysa birden karar verdim . Önceden beni hazırlamışlardı tekerlekli sandalyeye bindim bende iyice heyecan arttı çok korkuyordum 😔 dogumhaneye girdik hazırlıklar yapıldı belden yapılan iğne hiç ama hiç acıtmıyor kesinlikle sadece kıpırdamamak gerekiyormuş . Birden ayaklara sıcaklık geldi hemen yatirildim korkum devam ediyor panik yaptım daha başlanmadan beni uyutun çok korkuyorum diye yalvarmaya başladım. Uyusuktum hiç bişey hissetmiyordum doktorum korkma öyle hemen başlanır mı diyerek beni kandırdı megersem çoktan başlamışlar bile . Anestezi teknikeri olan kız beni öyle bir teselli etti ki orda öyle bir dua ettim ki ona anlatamam. Bana bütün süreci anlattı çok destek oldu elimi hiç bırakmadı. Karnıma bastırdılar öyle bir bastırdılar ki nefesim kesildi o sırada çok panik oldum doktorum hafif sakinlestiri verelim dedi ben aptal gibi oldum ama tansiyonum fırlamış 18-12 tansiyonla doğum yaptım. Spinal anestezi tansiyon düşürürmüş ama benimki hiç düşmemiş aksine yükselmiş doktorum çok korkmuş çünkü biraz daha çıkmis olsaydı direk beyin kanaması dedi 😢 Allah’a şükür sağ Salim operasyon bitti. Bebeğimin sesini duydum başka doğum var mı bu benim bebeğimin sesi mi dedim inanamadım. ( Tabi orda ben salya sümük 😭😭) Bakımlarını yapıp hemen getirdiler yanağıma koydular sıcacıktı mis gibiydi ve yanağımı emmeye çalışıyordu 😌😍 o mucizevi ani hiç ama hiç unutamam Allah’ıma şükürler olsun sonsuz. 🤲🏼🤲🏼 Bu arada benim sezaryan olmasına rağmen çok zor geçti normal doğum olur diye baya beklemiştim bebek kanala çok yakındı ve kilosu 3950 di aşırı zorlandık dedi doktorum ve çıkarken de tuvaletini yapmış son anda Allah kurtardı bizi. 40+6 da doğum yaptım . Son aylarda hep nasıl dogurcam diye kendimi yiyip bitirdim ve son anda tansiyonumun çıkmasının sebebi stres sürekli düşünmekten hiç tansiyonum düşmedi. Ben dogurduysam herkes doğurur sezeryan sonrası bana zor geldi hala oturup kalkmak ölüm. Sezeryan oldum diye de sütümü etkilemedi sadece iilk gün emzirmekte aşırı zorlandım acım çok fazlaydı . Diyeceğim şu ki Allah her şekilde yardım ediyor ben hala inanamıyorum nasıl doğurdum birden nasıl karar verdim diye . Allah isteyen herkese nasip etsin eğer hayırlıysa olsun bambaşka çok farklı bir duygu gerçekten anlatılmıyormuş . Anne olunca anlarsın sözü tasdikli onaylı tecrübeyle sabittir 😂 bugün 5. Günümüz Allah’a sonsuz şükürler olsun herkese hayırlı doğumlar nasip etsin. Sağlıklı hayırlı evlatlar versin hepimize inşallah 🤲🏽🤲🏽 💗💞🤱