Merhaba sonunda ben de dogurdum ve bu forma yazı yazabiliyorum 9 Aralık 2020 tarihinde doğum yaptım. size anlatmak istiyorum aslında sezeryanın o kadar da kötü olmadığını☺️
İlk olarak hamileliğimde hiç zorlanmadım hiçbir sıkıntı yaşamadım çok şükür 9 Aralık günü sabah hastaneye gittik yatışımız yapıldı daha sonra ameliyat kıyafetlerini giydim damar yolu açıldı ve birkaç serum bağladılar öğlende ameliyathaneye indik herkes ameliyathane çok soğuk çok üşürsün titrersin diyordu ama ben doğumdan sonra da titremedim ameliyathanede de hiç üşümedim. Belden iğneyle uyuşturuldum ve burada anlatılan kadar hiçbir şey korkunç değil hiç hissetmedim bile kendimi çok gevşek bıraktım ve hiç acısını hissetmedim emin olun damar yolu daha çok canınızı acıtıyor bel ağrısı da yaşamadım doğumdan sonra. İğne yapılırken kendimi rahat bıraktığım için belki de yaşamadım bilmiyorum 5 dakika içinde bebeğimi kucağıma aldım. Herkes çekiştirme falan hissedersin diyordu ben onu bile hissetmedim en sonunda bir midenizin oraya bastırıyorlar sanırım çocuk çıkıyor o anda yanımdaki hemşire şu an biraz acıyacak dedi ama o bile çok acımadı sonra bebeğim dünyaya geldi cennet kokusunu kokladım ve yukarı çıkardılar ameliyatım devam etti hiçbir çekiştirme acıya dokunma bile hissetmedim en sonunda odaya çıkardılar kum torbası koydular ve birkaç kez göbeğime baskı yaptılar ki içimdeki kirli kan çıksın birazcık acıdı ama aslaDayanılamayacak türden bir ağrı değil daha sonrasında akşamüstü ilk yürüşümü yaptım bilmiyorum herkes mi abartıyor yoksa benim için mi çok kolaydı. Eşim ve bir hemşire yardımcı oldu ne başım ağrıdı ne midem bulandı ne başım döndü. İlk yürüyüş çok rahattı tabii ki İlk yürüyüş çok yavaş birkaç adım oluyor ama size tavsiyem bol bol yürümeye çalışın çünkü yürüdükçe açılıyorsunuz ve ben iki gün boyunca hiç iki büklüm yürümedim bile hep dik yürüdüm çok rahattı. Zaten sürekli ağrı kesici antibiyotik tarzında iğneler de yaptıkları için çok bir ağrım olmadı çok rahattı ben kendi isteğim ile sezeryan oldum çünkü normal doğum her zaman bana uzak gelmişti ve iyiki sezeryan doğum yapmışım çok rahattı☺️☺️ Kesinlikle tavsiye ederim çevreden size normal doğum daha iyi sezeryan şöyle olur böyle olur diyenlere kulak asmayın hiçbir ağrım yok şu an 12 günlüğüz. Bebeğim de sadece sarılık var lütfen çok bol dua edin ve geçsin ilk hafta kontrolüne gittiğimizde 14 değerinde bilirubin çıktı sınırda sarılığı şimdi tekrar gideceğiz iki gün sonra inşallah düşmüştür👼🏼🙏🏻
Size verecek birkaç tavsiyem var
☺️
kesinlikle yanınıza depent alın.
Çok büyük rahatlık ilk ameliyattan sonra hasta bezi takıyorlar o çok rahatsız edici ama depend kesinlikle hayat kurtarıcı Bir paket bana Yetti bir hafta kadar Yetti zaten ilk hafta kanamanız yoğun oluyor doğum anında da iyi sonrasında da iyi çünkü doğumdan sonra birkaç gün özellikle lavaboya giderken zorlanma biliyorsunuz oturup kalkarken biraz zorlana biliyorsunuz bir de normal petle aman çıktı mı derdi uğraşmazsınız depend çok güzel bir şey🙏🏻
Kesinlikle bebeğinize biberon vermeyin ben ilk sütüm gelmedi hastanede bunuda kafanıza takmayın çünkü hastane psikolojisinden gerçekten gelmeyebiliyor ben eve geldim duşumu aldım yemeye içmeye başladım ve hemen geldi sütüm. Ama hastanede çocuğum aç kalmasın diye mama verdim tabii ki de mama da verin ona da yok demeyin ama kaşık ya da şırınga ile verin çünkü biz biberonla verdik bebek biberonu alıştı sonrasında benim mememi kabul etmedim çünkü daha süt tam dolu dolu gelmiyordu bayağı uğraştık memeyi kabul etmesi için.
duş alabiliyorsunuz ameliyattan sonra bu sütünüzün gelmesine de yararlı oluyor ben ikinci günü eczaneden su geçirmez bandaj aldım ve duşumu aldım isterseniz önceden alıp yanınızda götürebilirsiniz her açıdan iyi oluyor çünkü ister istemez bacaklarınız kirli oluyor ve bir rahatlıyorsunuz duş alınca
Bebeğim için 2 adet onlu ve 1 adet beşli hastane çıkışı götürdüm on lu hastane çıkışının birisi isimliydi fotoğraf çekinmek için. Ama bir önlü bir beşli Hastane çıkışı yetiyor ekstra çorap eldiven Şapka koymadım gerekmiyor beş tane ağız mendili koydum bence koyun 15 tane bebek bezi koydum 2.03 tane kaldı hastane çıkışlarının içinde battaniye vardı o yüzden ekstra almaya gerek görmedim sadece annemin ördüğü çok kalın vardı onu da hastane çıkışında kullandık eğer hastane takımınızda yoksa iki tane battaniye alabilirsiniz ben emziğini de aldım ama bence ilk önce memeyi kabul ettirin sonra emzik deneyin. Pişik kremi islak mendil götürdüm iki tane alt açma götürdüm Yetti. Süt sağma makinesi de götürdüm ama sütüm daha inmedi için kullanamadım ama siz bence yine de yanınızda götürün sizin hemen gelebilir☺️
kendim için sabahlıklı lohusa seti götürdüm ama çok fuzuli bir şeymiş 1 saat bile giymedim sadece fotoğraf çekimi için kullandım çok gerekli mi bence değilmiş bir tane düğmeli pijama takımı götürdüm İki tane pijama altı götürdüm. Ama depend olduğu için atlara gerek bile kalmadı sadece bir düğmeli pijama takımı Yetti emzirme sütyeni veya atleti götürmedim gerekte yokmuş yarım atlet almıştım o çok işime yaradı zaten emzirme atleti hemen kullanamıyorsunuz çünkü sürekli oraya pansuman oluyor sıkıntı olur sürekli aç kapa yarım atlet o yüzden çok iyidi göğüs pedi de götürdüm Çünkü uçları tahriş olmaya başlamıştı onu koyunca arada bariyer gibi olduğu için birazcık rahatladım
Bir adet terlik götürdüm iki çorap götürdüm İççamaşırı da götürdüm ama depend olduğu için gerek kalmadıHırka ve yelek götürdüm ama sadece yeleği kullandım çünkü zaten sıcaktı
Bir de benim aklıma hep şu takılırdı kış doğumu olacağı için kıyafetler ince mi olur diye ama zaten hastane odaları Çok sıcak oluyor bunalıyorsunuz bile
Havlu ve şampuan da götürdüm bence götürün normal ped götürmedim gerekte yokmuş
Göğüs ucu kreminizi götürün hemen başlayın zaten doğumdan önce de başlayın bir de kirli torbası koydum.
Bakım çantama tarak koydum islak mendil koydum makyaj çantamı koydum el kremi ve dudak kremi de koydum ama işin gerçeği o sürece adapte olmaya çalıştığınız için dişinizi bile fırçalıyamıyorsunuz yani el kremi ve dudak kremi de çok boşuna götürmüşum
Bir de kağıt havlu dezenfektan maske pet bardak tabak falan götürdüm çünkü bu virüs zamanında çok dışardan bir şey yemek istemedik kayınvalidemler kek poğaça falan yapmışlardı oda yanımda kalan eşim ve annem için iyi oldu dışarda yemek yiyecek yer çok yok çünkü virüs var bir de gitmek istemediler hastane yemeğini de biraz kötü buldular
Bir de kağıt havlu dezenfektan maske pet bardak tabak falan götürdüm çünkü bu virüs zamanında çok dışardan bir şey yemek istemedik kayınvalidemler kek poğaça falan yapmışlardı o da yanımda kalan eşim ve annem için iyi oldu dışarda yemek yiyecek yer çok yok çünkü virüs var bir de gitmek istemediler hastane yemeğini de biraz kötü buldular
Bu arada 168 boyundayım. Ve 95.5 kilo ile hamileliği tamamlarım hamilelikte 16 kilo aldım Ben her zaman doğum hikayelerini okurken burada merak ederdim benim gibi hamileliğe kilolu başlayan var mı diye aldığınız kilolardan korkmayın zamanla gidecektir bu aradaDoğumdan eve gelince üçüncü günde tartıldım ve 92 kiloydum çok şaşırmıştım çünkü bebek çıkmıştı ve sadece 3 kg gitmişti o yüzden moralinizi bozmayın bir hafta sonrasında on kilom gitmişti geri kalan kilolar biraz yavaş gidiyor ama ilk 10 kg çok hızlı bir şekilde gidiyo
Aklıma başka bir şey gelmiyor soracağınız soruları cevaplarım çünkü ben de her gün doğum hikayelerini okuyordum ve kafandaki sorulara yanıt bulmaya çalışıyordum merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz☺️
herkese hayırlı doğumlar dilerim🥰