Meraba anneler….ben daha dört gün mezun oldm burdan anlataym bakalm sizede moral olsn dedm 😍ben 29 yaşındayım ilk doğumm 22 yaşında yaptm 42 2 günlük bebekk gelmeynce suni sancılı doğum yaptım elhamdülillah kızım şimdi 6.5 yaşında.. ikincisi ise 24 yaşında oğlum var elhamdülillah oda 4.5 yaşında..hamileliğim sürprizmi oldu olmadimi kararsızım hala 🤭biz zaten bir yıldır yarı korunuyo yarı korunmyo gibi devam ediyodk ama eşim istiyodu zaten bidaha bebek . Çok duzensi adetlerm olur benm bekarkenden beri o yüzden hiç guvenmedm adetlerme ben ondan şüphelenmedm ama iki ay adet olmaynca test yaptırdm ama en büyük etken göğüs acisiydi ikisindede öğle anlamıştım hamileliği bundada başlamıştı ayrıca kilo almaya baslamstm troid değerlerim çok yüksek çıktı gebelik çıkmadı doktor kalıcı troid mi bakalm 15 gün sonra gel tekrar test yapcz dedi hala adet yok bende gittim test yaptırdm tekrar kardesmn bebegi olduğu için oraya gidip geliyodk devamlı ordaydk gene doktor aradı ben diyorum cokmu kötü tahliller dediki Ayşe hanım troid değerleri hala yüksek ama bu defa gebelik var muhtemelen yeni dedi ben şok tabi..hemen kadın doğum ve dahiliye muaneye oln yoksa bebek düşer yada skntili doğar demezmi iyice kötü oldm hemen özel hastaneden randevu aldm gittik ilaçlarla devam edecek filan dedi neyse başladı serüven.bulntilar kramplar batmalar iki çocuk ve troidle geçen haftalar..bebek basiniki hafta önden gidiyordu kilosu 3800..doktor bekleyelim diyo ben beklemeylm korkuyorum ya doğumda skntinolursa ya iyice kilo alırsa diye neyse böyle böyle geçti 39 hafta 3 gün…geçen hafta pazartesi kontrole gittiğimde konuştk doktorumla Perşembe gunj gel başlayalım dedi doğuma korku heycan stres hepsi birarada başladı bende.bu arada 4 ay kadar özele gittim sonra devlet Hastanesi’ne basladm bizim doktorumuz gayet anlayışlı ve kibar bı adamdi çok memnunum..neyse geçti günler ben stresten korkudan zaman geciremyrm Çarşamba akşam dualarla korkuya biraz uyusamda sabah 6da kalktık eşimle 6 30da yola çıktık ben titreyerek korkarak gidiyorum tabi tam yedide yatısm yapildi 7 10 gibi alttan fitil verdiler acilmam 2 cmdi.😳😳ben daha çok beklyodm çünkü 37den beri sürekli hurma yürüyüş hareketler ve devamlı ve düzenli cinsellik vardı doktorm önermisti merdiven çıkıp inyodm.ayric ben ikisinide serum yoluyla almistm diğer doğumlarda fitille ilk defa karşılaştım .neyse verdiler fitili.nat baglandm 1 saat kadar herşey yolundaydı eve baktı 3 e yakın inşallah güzel olck dedi.hafif hafif ağrılar başladı ama adet sancısı gibi çok hafifti plates topu vardı odamda sürekli onda hareketler yaptım tlfndan Meryem suresi İnşirah süresi fetih suresi gibi süreler açık kaldı kimse. Yoktu yanımda tek başıma karsiladm ağrıları neyse arada baktılar açıklama 4e yakın filan ilerliyodu çok şükür.ben geç 12den sona su bile içmeden gittim lavman hemen yapilmadi o yüzden sonra koridorlarda yürümeye basladm ama çok rahattım ağrı aralarnda sakinleşti kendimce kafa olarak bebeğe hazırlan diyerek ağrı sirasinda nefes egzersizi yapın hanımlar 4 seferde nefes alıp 8 seferde vermeye çalışın hem dikkatnz dagiliyo hem gercekden faydası oluyo hagif ağrılarda plates topu mucizeydi bende .sonra aciklgma baktılar hanımlar 5.6 cnm filan aciklgm olmuş ama agrilarm hala çok şiddetli değildi gayet rahattım ağrılar 3 4 ek bı geliyo 1 dknkadar sürüyor geçiyodi.ebe geldi lavman yapcm hemde doğumuna faydası olck hzlanck dedi yaptılar lavmani hemen girme tuvalte skisana kadar bekle öğle gir dediler 5 dksonra tuvalete girdm rahatladm zaten çünkü kabızlık sorunm vardı .ama lavmandan sonra agrilarm artmaya başladı ebeye soyledm nst baglacm seni dedi🥺ağrılar sadece nst de dayanılmaz oluyodu.ayakda daha az hissetym gibiydi.neyse yattm nst baglandm o kadar zorlanmaya basladmki ikinma hissi gelmeye başladı bana ebe hemen açıklgq bakti daha 7 cm ikinma sakın ayrıca bebegn bsi yukarda hala inmedi dedi sabret suyunu accm nstden sonra daha çok hizlanck dedi sonra gene nst alckdi beni bendenkizdm hatta ben ikinkere dayanmcn şimdi açın suyumu iki kere yatamam diye tamam dedi sagolsn kalktm çatala ciktm hemn onlar suyu açmayı beklerken ben ikinmya basladm ebeler şokta ıkınma diyo bnde elimde değil diyrm sonra biri bkti kız geliyo bebek doktoru ara dedi ben hala ikiniyorm ıkınma dikisn olck demesiyle son ikindm bebegm basi çıktı dediler hadi bidaha derin meleğim geldi 😍😍herkes sok oldu kiiii en çok ben🤭🤭saat tam 11.10 hafif dikiş ihtiyacm oldu uyusturdular dikiş atıldı ben bebeğe bakıyorum tabi çünkü 3 290 grm doğru elhamdülillah gayet normal hatta cin gibi bakarak izledi etrafı hemn karnıma koydular emzirmeye uğraştılar bebeği giydirdiler filn 😍😍kaldırıp beni odaya götürdüler annemle eşimi çağırdılar bebeği getirdiler giydindim derken oldu bitti ben hala inanamdm çünkü iki doğum çok zordu daha doğrusu uzun saatler sürmüştü çok şükür Rabbime gayet güzel oldu doğum sonrası yaşadığım kabızlık sadece sknti yaptı gaz agrilari birazda dikişlerm korkuttu kendim yaptığım için🤭 öğle bı sknti yazamadm çok şükür hala inanmym ama üçüncü kez anne oldm hamd olsn darii bütün hamilelern başına olsn kolayca gelsnler minnoslar 39 + 5de suni sancıyla geldi minnosm .şimdi 5 günlük olmak uzereyiz gece uykumuz yok 😄 devlet hastanesinde ama ebeler öğle güzel ilgilendiki belime masaj dahi yaptılar haklarını yiyemem çok güzel geçti herkes sagolsn kibardilar herkese kolay doğumlar diliyorum😍😍😍