Merhabalar bu bir öneri yazısıdır..
Kasım 2019 da hamile kaldığımı öğrendiğimde gaziosmanpaşa ve çevresinde doktor ararken çok zorlanmıştım. Hem evime yakın olsun acil durumda hemen gidebiliyim hem iyi doktor olsun normal doğum yanlısı olsun bulması baya zor oldu. Hemen hemen tüm doktorlara gittim. Çılgınca yoğun olan oğuz beye, her hastasını sakinliğiyle karşılayan ahmet beye ve önce beni korkutan sonra ne kadar güzel bir yola yönlendiren nurhan hanıma. Herkes ayrı ayrı iyi ancak doktorun hem sizin heyecanınıza ortak olması hem her istediğinde takviminde zaman bulması gerekiyor. Nurhan hanıma gittiğimde 63 kiloydum. İlk aylar çok güzel sorunsuz atlattık. 4. Aya geldik ben sürekli tatlı yemeye başladım. Başladı kilolar. Nurhan hanım Bana anne olucağımı ancak kadın olduğumu ve bunu ihmal etmemem gerektiğini kendime aynada baktığımda hep gurur duyup mutlu olmam gerektiğini hep hatırlattı. Korona çıktı ve kısıtlamalarla ben evde bir ayda 7 kilo aldım. 5. Ayın sonunda tam 75 kiloydum. Nurhan hanıma kontrole gittiğimde şok oldu bana oluşabilecek tüm sıkıntıları anlattı.( bebekteki şeker riski- sırt ağrıları- belin zorlanması ve fıtık sorunu- doğum sonrası kilo sebepli depresyon) kendim için kilo almayı o gün kestim. Sağlıklı yürüyüşlere ve evde pilatese başladım. 40. Haftadayken bile 8 km yürüyodum. Pilates topunda yapmam gereken herşeyi her gün yapıyodum. Sezeryan mı olucam diye kara kara düşünürken. Nurhan hanım hersey yolunda 41. Haftayı bekleyebiliriz dedi. O gün çılgınca mutlu olduğumu hatırlıyorum. 40+3te evde sancım başladı ufak yfak. Hastaneye gittim nst 38lere çıkıyo açılmam 2 cm. Ebeler bana eve gitmemi doğumun öyle kolay olmadığını bir gün boyunca sancı çekebileceğimi ilk doğumun çok zor olucağını söyleyip beni karamsarlığa sürükleyip eve yolladılar. Eve geldim Allahım napıcam ağrım çoook doğuma çok varmış diye düşünüyorum. Duşun altına girdim ve gece başlayan ağrım sabah 5te (hastaneden eve yollandıktan 5 saat sonra) zirve yapmıştı. Hastaneye gittiğimde açılmam tamdı ve doğum başlamıştı. Ikınmayı bilmiyorum ağrım çook ebelere yardım edin diye bağırıyorum dedikleri tek şey uzaktan ‘nefes al ve bu kadar bağırma!’ Nurhan hanım 10dk içinde hastanedeydi onu gördüğüm o an içimdeki rahatlayı anlatamam! Bana nasıl nefes alıp nasıl ıkınıcağımı anlattı doğru zamanda ıkınıyodum ve ağrının baskısı bu sayede düzene giriyodu. Allahım doğru nefesmiş bu işin sırrı !! Tam 15 dakika içinde doğurdum. Doğumdan çıktığımda tam 7 kilo vermiştim ve eve geldikten tam 1 hafta sonra eski görüntüme kavuşmuştum. Kızım 3kilo200gram doğdu ve çok şükür sağlıklı.
nurhan hanımın kilo konusunda takıntılı düşünüyosanız bu bizler için. O bana engel koymasaydı ben doğuma muhtemel 90kilo ile giderdim ve şuan kilo vermek için diyetten diyete koşuyo olurdum.
hastane konusuna gelince şafak hastanesiyle anlaşmalı olduğu için oraya gittim ancak o ebelerin ‘tut sakın doğurma’ gibi saçma sapan müdahalesi asla yardımcı olmayıp beni yapayalnız bırakmalarını asla unutmicam ve affetmicem. İmkanınız varsa özel bir ebe desteği alabilirsiniz..
Nurhan hanımla tanıştığım güne şükürler olsun enerjik ve pozitifseniz yada öyle hissetmek istiyorsanız, bebekle beraber beni de önemsesinler diyosanız doğru kişiyi buldunuz.
Ben bu forumda gecelerce doktor önerisi aramıştım.
Dilerim bu önerim de birilerine ışık olur
sağlıklı doğumlar dilerim