İyi akşamlar herkese, bir sorum olucaktı.
19 kasımda bebeğin kalp atışları olmadığı için kürtaj olmak zorunda kaldım. Polikistik overim var ama gebeliğim hiç beklemediğim anda kendiliğinden olmuştu. Adetlerim düzensiz 45-50 günde adet görüyorum.
Görüştüğüm ve kürtajımı yapan doktor pco olduğu için kürtajdan sonra adet görünce mutlaka bir yumurtlama tedavisi görmem gerektiğini (femara ve yumurtlama takibi gerekirse çatlatma iğnesi olmamı) söyledi. Hatta gebeliğin sağlıksız oluşunun pcodan olabilceğini yumurta kalitemin kötü olabilceğini söyledi. Kontrol için şimdi başka bir doktora gitmek durumunda kaldım bu doktor ise daha yeni kendiliğinden gebelik elde ettiğimi, hiç boşuna vücuduma hormon yüklemesi yapmamam gerektiğini kürtajdan sonra korunmadan 6 ay - 1 yıl deneyip olmazsa tedavilere yönelmemi söyledi.
Benimde kafam karıştı açıkçası, pco olup femara veya klomenle gebelik elde eden veya yine pco olup kendiliğinden gebelik elde eden arkadaşlardan tavsiye istiyorum. Yumurta kaliteniz arttı mı? Oluşan gebelikleriniz sağlıklı ilerledi mi? Pco ile bebeğim kalp atışı olmamasının bir ilişkisi olabilir mi? Teşekkürler şimdiden