Evet arkadaşlar ben de sizleri bilgilendirmek için kısaca burdan yazayım dedim eğer sorunuz olursa da cevaplarım 🥰 bugün sabah 4 te rutin olarak uyandım sonra uyku tutmadı sabah namazını saat 7 gibi kılarken kasılma ile beraber çok hafif adet sancısı hissettim kasıklarımdan belime yayılıyordu sonra hurma yedim su içtim biraz yürüdüm belimi ısıttım squat yaptım ama bunlar çok az beklemiyorum sonuçta 41 i geçiyoruz ama zaten hiç niyeti olan bir bebek değildi. Eşim kahvaltı hazırladı 9 da yedik sonra ben biraz daha hissetmeye başlayınca kasılma sayardan takip etmeye başladım 6 dk da bir olunca ve gebelikte ileri olunca çok az sancı bile hissetsem kaka yapma olasılığından dolayı doktorumu aradım o da hemen çağırdı muayenede 3 cm açıklık vardı kafasının da çatıya girdiğini söyledi 4-5 saate doğurursun dedi.Ama ebeler çatıda değil dedi. Daha sonra yatışım yapıldı kendi sancım 60 civarındaydı ve beni hiç rahatsız etmiyordu sonra suni sancı taktılar sadece 3-5 damla damardan girdi ve ben çok ağır hissetmeye başladığımı söyledim kapattılar ve epidural işlemi yapıldı. Daha sonra suni sancıya devam edildi ve ben de her sancı 100 geldiğinde nefes egzersizi yaptım çok bunaltmamak kaydıyla bir süre sonra hissetmediğim için artık yemek istedim ve o sırada nst çıkarıldı. Yemeğimi yedim bitirdim karnım bir yere çok aşırı toplandı yamuldu resmen karnım bir yanı bomboş kaldı sonra hafif sızı hissediyorum dedim ebeyi çağırdık ve ebe bir an şok oldu bebeğin kafası gelmiş ve bunun yanında kakasını da yapmış o beni etkileyen tek durum oldu çünkü ebe de telaşlandı ve kalp atışı aramaya başladı bir anda ben de telaşlandım ama duyunca sakinleştim yazık eşimde bana bir şey olacak diye telaşta olduğu için onu görünce gelmiş ya çok şükür deyip güldüm doğum haneye girdik 2 kere ıkınmayı öğretelim dediler denedik burundan güçlü bir nefes alıp hiç nefesi dışarı vermeden popoyu hafif kaldırıp olabildiğince ıkındım ve doktorum neredeyse yetişemiyordu bir kere de onunla ıkınıp sesini duyduk çok şükür toplamda 3 saat sürdü sanıyorum buradaki bütün hamilelere dua ettim umarım sizlerinde böyle kolay bir doğumunuz olur her şeyin başı kendinize güvenmek ve kafanız boş bir şekilde sadece doğuma odaklanın 💜
not: merak edenler için gebeliğim boyunca maalesef hep oturdum ama kesinlikle yanlış 37. Haftadan itibaren düzenli yürüdüm evde egzersiz yaptım ve yediklerimi hep salata yeşilliğe çevirdim bütün ağrılarımdan bir anda kurtuldum mutlaka hareket edin 🥰