halitefe Ebruuka şuan yaptığınız şey daha günah din hakkında yanlış bir bilgi veriyorsunuz ve ısrar ediyorsunuz hala bu konuda tek kaynakta gösteremediğiniz gibi ismin anlamı önemlidir Kuran’da geçip geçmemesi değil bir çok sahabe ismide Kuran’da geçmez mesela ama çocuklarınıza koyabilirsiniz isimlerini
Syma-ma Kuran da geçip anlami kötü olan isimler var mesela onları bebeginize isim diye koymayız.. isminin anla mi güzel olmalı, ben böyle düşünüyorum . Tabii hem kuran da geçip hem de anlamlı olursa âlâ olur 🥰
zenan8 Kucukoglumm şuan çok mutlu oldum 🥰 kaç aydır isim düşünüyorum sadece batın hoşuma gidiyor ama acele karar vermek istemedım 😊
turansmom1 zenan8 bizimkinin adı Ahmet turan babası istedi, bana kalsa asaf ismini çok begeniyordum ahmet asaf koyardım,olsun sonuçta ismi ne olursa olsun şuan yanımda ve sağlıklı☺💞
turansmom1 Ebruuka kuranda gecen ismi ilerde evladınız ve siz hakkiyla kullanacaksanız tamam. Mesela muhammed koydunuz ama cocuga mami deniyor ne büyük günah, siz demeseniz de ilerde size hesap sorulacak madem kullandıramayacaktın layıkıyla taşıyamakcaktı neden koydun diye.
Yesimmmmmm zenan8 aynen kesınlıkle hastane cıkışı yaptırmam lazım doguma az kaldı girip bakıyorım hep aynı cok sıkıldım her gece isim bakıyorım 🙈
yasemin333 halitefe aynen öyle kuranda geçen isim koymak zorunlu değil diye biliyorum bende çocuklarımıza anlamlı isim koymakla sorumluymuşuz.Birçoğumuzun ismi de Kuranda geçmiyor ona kalırsa.
halitefe yasemin333 işte arkadaş bir tek kendi müslüman sandığı için duyup asla doğruluğunu araştırmadığı her bilgiyi paylaşarak fetva vermeye kalkıyor boşa demiyorlar yarım hekim candan eder yarım hoca dinden eder diye 😅😅
gel_artik_bebegim doğu olabilir 🌸 benim erkek çocuğum olsaydı adını ömer aslan ya da fatih selim koyardım 😊
gel_artik_bebegim Ebruuka canim kuranda geçmesine gerek yok öyle bir ayet hadis hüküm yok yanlış biliyor olabilirsin ama tabiki çocuklarımıza anlamı güzel isimler koymalıyız çünkü ahirette isimlerinin anlamlarıyla çağırılacaklar🌸
spaceship Ebruuka nasıl hesabı sorulacak mesela neden kuranda geçen isim koymadın diye mi? Hangi ayette yazdığını açıklayabilir misiniz ? Merak ettim açıp bakacağım.
zenan8 Ebruuka gereksiz insan derken ??? Git ilk önce kendi beynini aydınlat . Yaşından başından utan .! Ben ve arkadaşlar konuşmalarına nasıl dikkat ediyorsa sende etmek zorundasın.
gel_artik_bebegim zenan8 canim bence de acele karar verme çünkü Allahın isimleri insanlara koyulmaz o isimler Allaha özgüdür anlamlari da Allaha özgüdür koyarsaniz vebali büyük ben bilgilendirmis olayim mesela samet falan diye isim koyuyorlar ne büyük gunaha giriyorlar haberleri yok internette bile araştır istiyorsan her yerde yazar günah olduğu
halitefe zenan8 şaka gibi ya madem bu kadar hassassın o zaman bir bilgi verirken bin kere araştırırsın ağzı olan konuşuyor
zenan8 gel_artik_bebegim değilmi oda var eğer koyacak olursam hocalara falan danışırım . Teşekkür ederim 🌺