Beyzaylmz7 hiç korkulacak bir şey değil. sancı çekip çatala uzandığınızda doktorun talimatıyla ıkın deyince ıkınıyorsunuz, o esnada doktor gerekli görürse ki bende gerekli görmüştü, kızım baya yukardaydı ve eli yüzünde geldi, ben anlamadan uyuşturmuştu o bölgeyi ve kesiyi attı. tek kesi attı ama kızım kendiliğinden 2 kesi daha atmış. hiçbiri de önemli değildi çünkü hiç anlamadım ve benimle sohbet ede ede dikişimi yaptı doktorum. o esnada dahi mutluluktan, heyecandan, uyuşmadan hiçbir şey hissetmedim. sancı da adet sancısının evet birkaç kat üstü ama kendi sancısıyla bence harika doğurur bir kadın. tek zorlayan suni sancı, o da kendi sancının verdiği 4-5 dk lık arayı vermeyip üstüste geldiği için yoruyor insanı. yoksa hissedilen aynı sancı. o esnada da tam bel hizasına el ayasıyla birinin bastırarak güzel bir masaj yapması yeterli oluyor ve bu sırada da siz nefesinizi derin derin alırsanız sancıyı çok rahat karşılıyorsunuz. benim kız bu kadar yukarıda olmayıp, eli yüzünde gelmeyip naz yapmamış olsaydı ben baya baya prenses gibi doğuracakmışım :) keza ona yakın bir şey gibi de oldu şükür. hatta çıkış anını bile anlamadım, içimden kayıp gittiğini saniyelik hissettim ve sonrasında göz gözeydik. üstelik suyum da saatler öncesinden gelmiş ve susuz bir şekilde gelmişti garibim. her doğum kendine özel. o yüzden dikişti nakıştı hiç düşünmeden o anı yaşamaya odaklanın derim. çünkü gerçekten her şey sürpriz gibi ilerliyor. sağlıklı ve güzel anılar bırakacak bir doğum dilerim hepinize