Selam hanimlar buraya ilk katildigimda erken doğum riskim vardi 😣. ( rahim agzi yetmezligi)
21 haftadan 26 haftaya kadar hastanede kalmisdim 🥺 sonra eve göndermislerdi ama doktorlar 28 görürsek iy diyorlardi ve böyle derken 32 haftalik olduktan sonra ben artik alişverişlerimi yapmaya basladim 34 - 36 derken 39 haftalik olduk hatta doguramiyorum diye başlik acmiştim burda 😄 neyse gelelim nasil olduguna carsamba sabah nişanim geldi aksam tekrar geldi ve persembe gece 01.00 hafif sancilar vardi 04.00 sancilar arti ve 10 dk bir geliyordu 06.00 sancilar 5 dk bir gelmeye baslaasdi hastaneyi aradik ve gelin dedi. hastane geldimde nst baglamişlardi basta sancilarim az cikiyordu ama benim agrim vardi. 😣 saat 08.00 cati muyanesi yapildi 2-3 cm arasi dendi bu arada sancilarim arti 80 lere cikiyordu saat 12.00 tekrar muyane edildi ve 3-4 cm arasi dendi sancilar 120 cikiyordu ve dayanilmaz hale geliyordu artik benim icin saat 15.00 artik dayanamadim epidural istedim ( buarada o iğnede nekadar cok korkuyordum ben ama kizlar orayi önce uyusturuyorlar sonra hic birsey his etmiyorsunuz ) saat 16.30 doktor gelip suyumu patlati ve demesinmi bebegin kafasi cok büyük ve sen cok darsin bebek burdan gecemez 😣 17.00 tekrar bakti ve bebegim kafasi kanala inmiyordu cmkü büyüktü aslinda degildi ama benim icin büyüktü cümkü ben cok darmişim 🙁 buna cok dikkat edin almanyada doguran doktor ve kendi doktorunuz ayni olmuyor benim boyum 1,50 doktoruma hep sormusdum normal dogum mümkünmü evet diyordu ama dün iki doktor bakti ve ikiside olmaz dedi 😣 beni sezeryana almaya karar verdiler 18.40 sezeryana alindim 18.50 kizim dünyaya geldi 🥰 sezeryan zormu evet sonradan malesef zorlaniyoesunuz yataktan kalkmak yürümek biraz zor agrilarimda oldu ama agri kesici veriyorlar ☺️ sorulariniz varsa severek yardimci olmaya calişirim ❤️❤️