Beyzademiirrr Merhaba kızlar,25. Haftada doktorum şeker yükleme testi için gün verdi ama yaptırmak istemiyorum aranızda yaptıranlar tecrübeliler varmı?
ssnnmmm Beyzademiirrr çok önemli bir test niye yaptırmıyorsunuz ki eğer şekeriniz varsa size ve bebeğe ciddi zarar verebilir Allah korusun ölü doğuma bile sebep oluyor
honeybooble Beyzademiirrr ben yaptırmadım çünkü öncesinde açlık-tokluk şekerime bakıldı ve zaten hep çok düşüktü gebeliktede değişmemiş doktorum gerek yok dedi. Öncesinde zaten testinizi yaptırın doktorunuz gerekli derse korkmanıza bence gerek yok oturup şerbetli tatlı yediğini bir ana denk geliyor zaten
Mervekgn Beyzademiirrr canım ben 23. Haftada yaptırdım sağlık ocağında. Bir zararı yok bence sıvıyı içtikten sonra 1 saat arayla bakıyorlar şekerine sadece. Bence yaptırılması gerekli birşey en azından doktorum öyle demişti. Şahsen ben bir yan etkisini görmedim 🤷🏻♀️
egemoms Beyzademiirrr canım bende yaptırdım ve inan korktuğun gibi bebeğe zarar verecek birşey değil. Şöyle düşün hamileliğin boyunca hiç bir paket çikolata yada bir dilim baklava yemedin mi? Sana verlen içecekteki şeker oranı ile aynı oranda. Ve doktorun önerdiyse bence yaptırmalısın. Bana da önerildi çünkü suyum fazlaydı ve şekerden şüphelenildi. Tabiki karar senin ama doktor ne diyorsa ona yönelme tarafındayım ben. ☺️