Merhaba kızlar, burada post da açmıştım covidle alakalı daha sonra ana konuyu takip etmeye başladım. Kısaca bilgi vereyim, pazar günü pcr testim pozitif çıktı 4 gün hastanede kaldım sancı sebebiyle 30 haftalık hamileyim . Şu an şükürler olsun ki evimdeyim ve covidi asemptomatik olarak geçiriyorum. 🤦🏻♀️
Hamileliğimde 20. haftadan sonra mecburen doktorum değişti, liv hospitala gidiyorum. 20. haftadan itibaren kontrollerine gittiğim doktor hanım ( isim vermek istemiyorum), kendisini arayıp covid çıktığımı söylediğimde doğal olarak bir sıkıntın olursa şehir hastanesine gidebilirsin dedi. Buraya kadar hiçbir sorun yok. Ertesi gün dediği gibi gittim, sancım çıktı ve seni yüksek ihtimalle doğuma alırız dedi acildeki doktor. O anki korkumu anlatamayacağım..🥺. Her neyse. Yatışım yapıldı takiplerim başladı. Nst çekildikçe sonucunu kendi doktoruma gönderdim, güzel sancı yok dedi. Daha sonra ne aradı ne sordu ne yaptın dedi hiçbir şey.🧐.. yoğunlar tabi ki benimle ilgilenmesini beklemiyordum.
Hastaneden çıkıp eve geldiğimde kendisine haber verdim, mesaj attım. Karantinam bittiğinde biraz daha bekleyip test vereceğimi, negatif olduktan sonra kendisine kontrol için geleceğimi ve doğum sürecini birlikte atlatmak istediğimi yazdım… yazdığı cevap sadece Kan sulandırıcı kullanın, geçmiş olsun oldu. ( ilacı kullanayım mı diye kendisine sormuştum). Daha sonra tekrar, testim negatif olduktan sonra gelmemde sakınca yok değil mi falan yazdığımda evet olur yazdı üç- dört saat sonra( mesajımı yazar yazmaz görmüştü). 🤔
Ben bu hastalığı ona kontrole gittiğimde de kapmış olabilirim, maskemi hiç çıkarmadım n95 kullandım sürekli ve günlerdir evden çıkmadığım bir anda hasta oldum. Bu ilgisiz tavrı beni inanılmaz üzdü. Yoğun olması vs hiç önemli değil, sadece o kadar takibimi yaptı moral olsun diye geçicek birlikte doğuma gideceğiz merak etme demesini beklerdim…😞
Neyse fazla uzattım sanırım. Merak ediyorum sizler ne yaptınız bu süreç bittikten sonra özelde kendi doktorlarınıza gittiniz mi ????