[silindi] Merhaba eşimle kan uyuşmazlığımız var. Aynı durumu yaşayan var mı ? Birde iğneyi me zaman oldunuz ?
gizembickici [silindi] kanaman yada karnina darbe alman durumunda igneyi acil olarak yapiyorlar. Onun harici rutin de 28. Hafta da indirect coombs testi yapiyorlar eger sonuc negatif ve ilk gebelikse bazi doktorlar igneye gerek duymuyor. Ben daha 2 gun once yaptırdım sonuc negatif cıktı ama doktorum yine de yaptirdi igneyi 😊 bir de hastane bize igne icin 550 lira fiyat verdi. Eger sgkniz varsa igneyi sgk tamamen karsiliyor. Biz recetemizle ecza odasina gidip igneyi ordan 3 liraya aldik bilginiz olsun 😊
svmm [silindi] bizde de var ilk gebeliğim doktorum ilk gebeliklerde yapmıyoruz dedi ama içim rahat etmez dersen yaptırabilirsin dedi bir akrabam kadın doğum uzmanı ona danıştım ben kendi gebelerime yapıyorum ama ilk gebelikte yaptırmayabilirsin doktorların tercihine göre değişiyor dedi yaptırmadım indirect coombs testi yapıyorum her ay negatif oluyor ama doğumdan sonra 72 saat içinde yapılıyormuş onu muhakkak yapıyolarmış doğumdan sonra yapıcam
Elifhusna [silindi] Bizimde vardı canım 28.haftada olduk devlet hastanesinde olduk özel hastane ucretli
Gizmss gizembickici bu konuda çok açıklayıcı konuşmuşsunuz teşekkür ederim kendi adıma. 7.haftada bir kanama yaşadım ve 3. gün bir doktorun acile göndermesiyle iğneyi vuruldum çok şükür. Ama doktor 3ayda bir tekrarlanır demişti bu konuda bilginiz var mıdır? 3.ayda 21haftaya denk geliyorum da
gizembickici Tansumrdn27 benim de ilk cocugum ben vuruldum. Bu durum biraz doktordan doktora degisiyor. Bazi doktorlar kanama falan yoksa indirect coombs testide negatif ciktiysa dogumdan sonraya birakabiliyorlar
gizembickici Gizmss rica ederim bildiklerimi yazdim sadece 🙈 benim doktorum sadece kanaman olursa yada karnina darbe alirsan hemen vurulman lazim demisti ama hic oyle bir sey yasamadigim icin ilk ignemi 28. Haftamda vuruldum. Ne desem yalan olur o yuzden yanlis bilgilendirmek istemem
Gizmss gizembickici doktorunuz ne güzel bilgilendirmiş kanamamı bildiği halde kendi doktorum da söylemedi acildeki doktor da söylemedi Allahın işi devlet hastanesine rastgele gittiğimde öğrendim,doktor yetişmez diye teste bile gerek duymadı direk iğne oldum☺️ Bu da benim hikayem😁😁
gizembickici Gizmss doktor konusunda hic yaramı deşmeyin 🥺 hastaneyi birakti doktorum yeni doktor arayisindayim ve onun gibisini bulamıyorum 😓 bazi doktorların boyle umursamaz olusu beni çıldırtıyor yine sansliymissiniz da bilen birine denk gelmişsiniz 🤦♀️
[silindi] Benim doktorumda çok umursamaz söylememe rapmem hiç bir açıklama yapmadı bana bende herşeyi soruyorum ama cevap alamıyorum 3. Doktorum buda olmuyo ne yapıcam bilmiyorum gerçekten çok stresliyim
[silindi] gizembickici pazartesi başka hastaneye gidicem bakalım ordaki nasıl olucak. İlk hamileliğim hiç bir bilgim yok ve doktora gidince çok heycanlanıyorum bu yüzden söylemesini sakinleştirmesini anlatmasını beklerken hiçbirşey söylemiyo. İnşallah bulurum. Normal bir kan tahlili değil çünkü
svmm [silindi] kaçıncı haftadasın 28 de iğne yapıyorlar ben 29 da doktoruma sormuştum yapmadı ama bu bana stres yapar dersen yapalım dedi yok dedim bende zaten doktorun yönlendirir ama ben çevremde olanlara da sordum ilk gebeliklerde genelde yapılmıyormuş
Aybukeebru Bende de kan uyuşmazlığı vardi benimkisi su fazlaligina sebep oluyordu 28. Haftada iğne yaptırdı doktorum rahatladm şişkinliği geçti su fazlalığı düzeldi eğer probleminiz yoksa doğumdan sonra da yaptırabilirsiniz ama aksatmayn doğumdan sonra sakın