Gecenin bir vakti aklıma geldi yazayım dedim hep okuyordum acaba bende yazar mıyım bir gün düşüncesi ile şuan yazıyorum doğum hikayemi 🤭
cumartesi günü akşam dışarı çıkma yasaklarının başlayacağı günde gelmeyi tercih etti minnoşum :) cumartesi gündüz saat üç gibi kasık ağrılarım başladı ama tabi kondurmuyorum bir gün öncesinden doktora gittim hiç gelecek gibi değildi ki doktorum hiç bişey söylemedi haftaya görüşürüz demişti ben üşüttüm sanıyorum tabi birde erkek bebek gününü doldurur dedikleri için kesin üşüttüm ondan ağrıyor diyorum 🙄 saat dört beş gibi ağrılarım devam ediyordu hatta eşime mesaj attım bugün gelir gibi hissediyorum diye oda ciddi mi falan dedi ama ciddi olduğumu da sanmıyordum 🤦🏼♀️ Akşam oldu yemeğimizi falan yedik ama benim sancılarım sıklaşmaya başladı böyle 20 dk da bir on sn giren sancılar doktoruma yazdım hastaneye gidin nst çekinin ebelerim bana haber eder dedi ben evde çekmek istiyorum sancımı ama yanımda kimse yok ilk hamileliğim birşey bilmiyorum yengeme yazdım ben böyle böyleyim diye takip et dedi sıklaşacak mı sancılar dedi saat 9 tabi benim sancılar daha fazla yoklar gibi dayanıyorum ama saat 11 gibi dedim bi duşa gireyim girdim çıktım ama beş altı dk ya düştü sancılarım duştan sonra tuvalet ihtiyacım arttı bir kaç girişimden sonraki girdiğimde iç çamaşırımda kan gördüm ama o kadar rahatım ki sanki beşinci bebeği doguruyorum 😁 eşime dedim hadi doktora gidelim diye Giderken yengemi aldık saat 12.30 gibi hastaneye vardık girer girmez çatı muayeneme baktılar 5 cm açıklık varmış doğum başladı dediler beni sardı mı bir panik o güne kadar da hiç çatı muayenesi olmamıştım sancılarım da hastaneye gittiğimizde dört dk ya bir düşmüştü :) tabi ağrı kesici alerjimden dolayı sezaryen istememiştim kesinlikle normal doğum diye diretiyordum saat iki oldu benim sancılarım aldı başını gidiyor neye uğradığımı bilmiyorum 🤷🏼♀️ muayeneye aldı ebe hanım 7 cm olmuş ama bebek kakasını yaptı dedi beni daha çok telaş sardı mı 🤦🏼♀️ Doktor hanım sezaryene alabiliriz diyor mu istemiyorum ama korkumdan yalvardım alma sakın diye doktorum dinledi beni sağolsun takip edelim nst de dedi bebeğin hareketlerini falan dedi sancım arttı tabi yatamıyorum ama nst için belimden nasıl giriyor sancım eşimi görmek istediğimi söyledim ebeye gelsin dedim pandemiden dolayı alamadıkları söyledi o günde hastanede tek bendim doğum yapan doktora rica et nolur görüyüm dedim kabul etti kapıdan ama dedi içeri almadılar dogumhanenin kapıdan gördüm güç kuvvet topladım eşimi görünce sarıldıkça ona 😔 saat üç oldu dört oldu açıklığım tamam arttı ama bebek daha tam aşağı inmemiş hareketleri azalmaya başladı bebeğin 4.30 gibi çatala tekrar aldılar beni doktorum dayan ıkın sancın geldikçe diyor ama yapamıyorum çok zorlanıyorum beşe geliyordu destek lazım dedi ben anlamadım idrak edemedim meğerse karnımdan itmek içinmiş 4.50 gibi sancım girdiğinde ıkınmamı istediler ilk karnıma bastırıldıgında neye uğradığımı bilemedim bastıran kişinin kolunu tuttum sıktım kesin bir sonraki gün mosmor olmuştur ama acımın tarifi yoktu doktor diyo gelmiyor daha sıvazlayamıyorum diyor gücümü toplayıp yapmaya çalışıyorum ama dermanım yok ikinci kez üçüncü kez bağırmadım hiç o zamana kadar belki ama son demlerimde sesim içime kaçıyordu😆 saat 5.13 gibi eşim zemin kattan son çığlıgımı duymuş 😂 kesin doğdu herhalde bu çığlıgın arkasına demiş benim yaramazım da 5.15 de geldi evet çok zordu ama geldi hiç bir damla göz yaşı dökmedim onu görene kadar gördüğümde annemi anladığım yerde olduğumu hissettiğim an kendimi asla tutamadım canım tatlı sanırdım kendimi ama hiç değilmiş o kadar sancıyı acıyı çekebildiğimde anladım 🤭 oğlumu göğsüme koydular ya dünyalar benimdi o dogdu bende onunla tekrar doğmuştum çok şükür rabbime 🙏🏻😇 Doğumdan sonra eşim kaldı yanımda refakatçi olarak zorlanmadık onunla beraber öğrendik hemşiremizdende Allah razı olsun destek oldu bize 😇😇
evet belki normale direttiğim için şuan tepki alabilirim ama sezaryen sonrasında kullanacağım ağrı kesicilere alerjim olacaktı belki anesteziye de vücudum tepki gösterekti bunu bilemiyorum hiç anestezi almadım o yüzden çok şükür kazasız belasız atlattım normal doğum sonrasında da hiç ağrı kesici almadım bir tane parasetemol ağrı kesici serum verildi sonrasında evet ağrım oldu ama dayandım istemedim ağrı kesici
benim hikayem böyle biraz uzun oldu vaktinizi çaldım 🙏🏻☺️
Rabbim kimseyi darda koymasın burda bu hikayemi okuyup hamile olanları bir avazda kurtarmayı nasip etsin inşallah 🙏🏻🙋🏼♀️💙😇