Merhaba bende plesenta previa totalistim hatta plesesanta rahme tamamen yapışmış ve damarlanma meydana gelmiş şuan 30+5teyiz. İlk duyduğumda bende szin gibi endişeliydim ama şuan biraz daha mantıklı bakabiliyorum artık öncelikle benim doktorum bütün detayları anlattı o yüzden sizi bilgilendirmek adına uzun bi yazı olucak bu. Ben özele gidiyorum öncelikle kendinize riskli gebelik doğum uzmanı nulmalısınız bizimki üniversite hastanelerinde çalışmış bir doçent. Bana ameliyatımda 3 4 ünite kan gerebilir kan ihtiyacınız olucak çok belemeden 36 haftada bebeği almamoz gerekiyo. Eğer rahminizde en ıfak bi kasılma olursa ciddi kanamız olabilir dedi. Bu durumda buraya gelmenizi tavsiye etmem üni. Hastanesine gidin hemen çünkü erken zamanda size özel hastaneler kan bulamazlar ve riske girerseniz. Şayet kanama olmaz kontrollü gidersek kanınızı hazırlayıp doğumunuzu ben yapıcam dedi. Ameliyat sırasında dikiş atıyoruz bebeği aldıktan sona o gapışan yere ama sizde yoğun kanama olduğu için dikiş tutmaya biliyo bu durumlarda rahmi almaya kadar gidebiliyoruz ama 100 hastada 3 ünde başımıza geliyo bu dedi. Onun yerine ameliyatta balon denen bi yöntem koyup dikiş attıktan sonra o dikişin tutmasını sağlıcaz dedi. Erken doğum riskine karşı ciğer geliştirici ipne ve rahim sakinleştirici iğne vurunuyorum. Şuana kadar kanamam olmadı inş doğuma kadar da olmaz. Ama dediğiniz gibi ağrılar çok fazla oluyo. Ayakta kalmaman sürekli yatman gerekiyo. Bem gerekmedikçe ayağa kalkmıyorum hiç. Rabbim sağlıkla evlatlarımozı kucağımıza aldırsın işte merak ettiğin bişi varsa cevaplamaya hazırım