Kader88 Bebeğinin kafa çapı 98 mm olup normal Doğum yapan va mı arkadaşlar ? Ve yapan varsa bir zorluk yaşadı mı ? 39. Haftadayım bebeğin kafası büyük olunca normal Doğumda sıkıntı çıkarabilir diyor doktorum, oyüzden beklemeyelim yarın suni sancıyla doğumu başlatalım dedi. Suni sancı da zor oluyor diye biliyorum direk sezeryan mı istesem, normal vaktini beklesek de Doğum zor mu geçer bilemiyorum çok tereddütte kaldım... önerisi olan var mı 😔
Elifrana Kader88 suni sancıyla doğumu başlayıp uzun sürmeden doğum yapan çok insan duydum. Gereksiz korkutuyorlar diye düşünüyorum. İçinizi ferah tutun, doktora güvenin derim ben. Kafa çapı doğuma engel teşkil etseydi onu da doktor söylerdi öyle düşünün.
Babyboymom Kader88 cnm benimde bebeğimin kafası önde gidiyormuş ama ben sezeryan olacağım. Ondan benim için bir sıkıntı yok. İstersen başka doktora da görün. Ben ilk gebeliğimde suyum azaldı diye erken doğum yaptım 36+3 de. Halbuki başka doktora görünseydim belkide normal diyecekti normal olacaktım. O yüzden ben şu an 3 dr a birden gidiyorum ve hepsinin tarzı farklı. Geçen gittiğim kan iğnesi verdi ama yaptırmadım. Bgn başkasına gittim ben iğne önermiyoum öyle bana göre de çok değil kansızlık dedi ilaç verdi hap kullan dedi. İyiki de öyle yapmışım. İçinin rahat olması için başkasına da git cnm.
DilekAlkanat Konu ile ilgili bir bilgim yok ama suni sancida sonuc olarak dogumu baslatacak ve normal dogum olucak bebeginiz istedigi zaman geldiginde de normal dogum olucak fark ne ki cikamiycaksa eger suni sanci verildigindede cikamaz priblem yasar ( insallah tabi yasamaz ama doktorunuzun neden boyle dedigini anlamadim ) genelde kafa buyukse ve cati musait degilse sezeryanla aliyorlar zaten suni sanci hic duymadim.
Kader88 DilekAlkanat bebeğin kendisinin gelmesini beklersek o zamana kadar kafa çapı daha da büyüyebilir bu da sıkıntı yaratır diye biran önce başlatmak istiyor sanırım doktorum, suni sancıdan korkuyorum kendi sancılarımla olsun istiyorum ama bebeğimin gelmeye niyeti yok gibi, gerçi dün nişanım geldi ama hala ağrı fln yok
FatmaSalam Allah korusun sorun çıkacağına sezaryen olun, bebekten ve sizden önemli değil sonuçta. Zaten normal Doğum sırasında acil bir durumda yine sezaryene çevirebilirler, iki yerden de kesilerle baş etmek daha zor olacaktır, hakkınızda hayırlısı olsun.
Kader88 Babyboymom bebeğin kafası önde gittiği için mi sezeryan olacaksın peki canım yoksa başka bir nedeni mi var
Babyboymom Kader88 yok tatlım benim ilk doğumum sezeryan oldu o yüzden 😊 ama sen yazınca bende yazayım dedim hani doktor bir sıkıntıya işaret etmedi
DilekAlkanat Kader88 nisanin geldiyse boooool yuru merdiven in cik sicak bi dus al baslar canim nisan gelmis zaten
Kader88 DilekAlkanat inşallah canım, yürüyüş yaptım az önce, şimdi de duş alacağım, hurma da yiyorum inşallah başlar