Merhabalar,
Sıra bana da geldi ve doğum hikayemi anlatmak istiyorum size. Hamileligim boyunca hep olabildiğince doğal bir doğum yapmak istediğim. Çok güzel kitaplar okudum eğitimlere katıldım. Kendimi hep pozitif şeylere odakladim. Son trimester online yogaya başladım. Dila bayra yoga hocam beni çok iyi hazırladı. Hem nefesler öğrendik hem de pelvisimizi açtık. Yogayi her hamileye öneririm onun sayesinde doğumum kolay oldu.
40+1 de kontrole gittim. 4 cm açılmam vardı. Henüz hiç kasılma hissetmemiştim çok iyidim. Doktorum zar sıyırma denen mudahaleyi yaptı doğumu hızlandırmak için. Bol yürüyüş ve perine masajı önerdi. O gün 10bin adım yürüdüm. Hamileligimde de çok yürüdüm. Yogami yaptım. Öncesinde de her gün hurma yedim ve adaçayı içtim. Gün boyu hiç kasilmam olmadı çok hafif hissettim sadece bebeğin aşağı baskısını. Gece 12de yattım uykuya dalmadan kasılmalar başladı hafiften. Zaman tutmaya başladım. 10 dakika da bir başladi kısa süre sonra 5 dakikaya indi. Sürekli tuvalete çıktim bağırsaklarımi çalıştırdı sanırım kasılmalar. Kasilmalar düzenli olarak gelmeye başladı ve 2.30 da hastaneye gittik. Nst ye bakıldı doktorum arandı ve yatısim yapıldı. Bundan sonra süreç hızlı ilerledi. Nstde yatarak kasılmalar çok zorladı. Sürekli eşimin de desteği ile nefes alıp verdim yogada öğrendiğim 4al 8ver nefesini kullandım. İstifra ettim ve sürekli tuvalete çıkmam devam etti. Artık kendimi en rahat çömelme pozisyonunda hissettim. Pilates topuna oturdum. Bebeğin baskısını daha fazla hissetmeye başladım. Bu arada açılma kanamalarim oldu ve bir kasılma sırasında suyum da patladı. Artık sona yaklaşmıştık. Doktorum geldiğinde bebeğin kafası görünüyordu açılmam 8 cm di. Hemen dogumhaneye indik. Doğum başladı. İkinmam zaten öncesinde başlamıştı. Dogumhanede o şekilde devam ettim. Ve kısa sürede kızım doğdu. Okadar hızlı oldu ki şoktaydim. Kucağıma verdiler onu çok sıcacık yumusacikti. Çok titredim doğum sırasında bebeğim beni ısıttı. Kesisiz bir doğumum oldu. Kızım boynunda kordon ile doğdu ama hiç hissettirmedi bile.
Doktorum Dr parvana Seyidova ve Memorial Ataşehir hastanesi benim için çok değerli.
Doğum sonrası:
Hastane çantamdan birçok şeyi kullanmadım diyebilirim. En ihtiyaç duyduğum depend oldu ve içine hasta bezi de hastaneden verdiler. Doğum sonrası çok kanama oluyor bu ikili çok yardımcı oldu. Onun dışında gümüş kapakları çok öneririm çok faydasını göruyorum. Ben daha çok üşüdüm o yüzden rahat bir pijama takımı giydim gecelik ihtiyacı duymadım. Olabildiğince rahat şeyler tercih edin derim:)
Çok uzun oldu ama herkese faydası olması için detaylı yazdım. Sorusu olana yardımcı olmaya çalışırım. Bir de doğal doğum için mutlaka hypnobirthing kitabını öneririm. Her zaman pozitif düşünün korkmayın. Hepinize güzel doğumlar dilerim :)