pitircik2021 keşke doktorlar öyle olsa 😍 inan ben de çok isterim o şekilde takip edilmeyi ama malesef bunu istanbulda yapan tek bir doktor geliyor aklıma o da Banu cifci benim bütçemi aşıyor ve yaşadığım semte çok uzak kalıyor 🤷♀️ bir de normal doğum istiyorum bir sorun olmazsa ve aldığım eğitimler okuduğum kitaplar doula desteklerinde ögrendigim en temel şey doğumu sen ve bebeğin gerceklestiriyor(herşey yolunda olduğu surece) ve normal dogumda ozel hastanede dogum yapsan bile ebe ve hemsirelerle geciriyorsun butun sureci aksi bir durum olmadigi surece nobetci doktor da gelmiyor doguma. eğer ki sezeryan olmak istiyorsan zaten planlı olarak tarih belirleniyor ve kendi doktorun yapıyor pendik bölgesindeki özel hastaneler benim bildiğim kadariyla böyle. Hamileliğimin en basında surekli doktor degistirdim cunku dedigin gibi doktorlar ilgilenmiyor hastayi takip etmiyor gibi geliyordu takip ettigi gebenin doğumunda olmayacaksa insanlar neden özel hastanelere bu kadar para döküyor diye düşünüyordum. Zamanla aştım bu düşüncemi evet ben de kendi doktorumu istiyorum dogumumda ancak doktorum söz vermesine tamam gelecem demesine rağmen dogum zamani geldiginde kaza yapabilir, izinde olabilir, hastalanabilir vs sonuçta o an benim doğumuma gelemeyebilir kendimi buna odaklamamam gerekiyor diye düşünüyorum doktorum olsun veya olmasın pozitif bir doğum hikayem olabilecekken sırf doktorum bu vb durumlar yaşayıp doğuma gelemedigi icin dogum surecimin etkilenmesini istemiyorum.