halitefe MerveKaya38 canım doktor otomatik istiyor ben o dönem Acıbadem Hastanesi’nde bir doktora gidiyordum birde perinatoloji uzmanına ikiside istemişti testi
halitefe Cutepregnant canım sorun orda işte çoğu doktor kiloya göre veriyor ısrarla test yapmıyorlar sonra sonuç bu oluyor genelde doz eksikliği kadın doğumcuların birçoğu ikna olmuyor Kayseri’de belki 10 doktora gittim sadece ikisi bu testi yapalım dedi bana diğerleri 6000 fazla düşürelim sen 55 kilosun diye beynimi yediler inan ki
Cutepregnant halitefe pıhtılaşma için belki genetik tahlile geç kalınmış olabilir önlem amaçlı kullandıran çok doktor var tahlilsiz. İnr değerine her zaman bakılmıyor yani bu ilaç yeterli mi diye. Ancak dusuk olursa pıhtılaşma kaynaklı mi diye bakiliyor. Ama kilosuna göre doz vereni hiç duymadım ilgisi olması imkansız 2012de de aynı dozda kullanıyordum şimdi de arada bir sürü kilo aldım verdim. Allah iyi doktorların eline düşürsün herkesi
Ays7 halitefe Aynen katılıyorum bizi yakan da bu oldu 6000 olması gerekirken biz 4000 5000 yok sana bu fazla diye diye sonuç hüsran
Bsraao Ays7 Benimde bebeğimin kalbi durdu 8 haftada kalmış kürtaj oldum kan pıhtılaşması varmış bende şu an tekrar hamileyim 4 haftalık korkuyorum öncelikle çok geçmiş olsun diliyorum Bir şey sormak istiyorum kan sulandırıcı iğneye kaçıncı haftada başladınız
halitefe Bsraao en erken aşamada başlamak lazım canım ben nerdeyse 3. Haftada başladım doktorum özellikle erken tespit gerek dediği için her bebek denemesinden sonra adete 4,5 gün kala kan veriyordum tam 5 gün vardı adetime öğrendim hemen başladık iğneye
Ays7 Bsraao Sağolasın bana doktorum hamile olduğunu öğrenir öğrenmez gel iğneye başlayacağız dedi. Yani hemen başlamak gerekiyor
MerveKaya38 Bsraao ben hamile kalmadan 2 ay öncesindenn başlamıştım bir gün iğne bir gün. Kan sulandırıcı hap hamile olduğumu öğrendiğimde hapi bıraktım iğneye her gün dewam ettim .
halitefe Cutepregnant işte benim ınr hep normaldi defalarca bakıldı sonra genetik test yapıldı 2 gende pıhtılaşma var ınr hala normal geçen yine baktı doktorum o sebeple iğne ayarlanırken belki faktör 10 testi uygulandı ama rutin kontrollere gittiğim doktorlar o testi bile bilmiyordu yani hatta perinatolg olan doktorum 6000 lik gayet iyi dedi o test sonucu baktı diğer doktor tutturdu 4000 e düşelim bu sana fazla sen 55 kilosun diyor test sonucunu gösterdim yol olsun falan bişeyler geveledi zaten bıraktım sonra o doktoru ama sonra işte rutin kontroller için doktor bakarken farkettim ki çoğu aynı mantıkta iğne kullanma diyeni bile gördü bu gözler
MerveKaya38 Cutepregnant benim ablam 80 kiloyla 6000 kullandı ve kanamadan ikizlerini kaybetti bende korkuyorum 4000 azsa 2 gündür karnım ağrıyor yetmiyormu acaba diyorum 6000 geçsem ya ablam gibi olursam diyorum inan ki içinden çıkamıyorum artık kafayı yiyecem bu gidişle ve 2 bebeğimi kaybettim bide 3 . Artık kaybetmek te istemiyorum milletin lafından da usandım.😔
Cutepregnant halitefe bir arkadaşım 60kg la hamile kaldı günde iki doz yapıyordu toplamda 8000. Başka hastalıklar başka etkenler de var ama tek basına kiloya bağlı sen şunu kullan bunu kullan diyen doktorları anlayamıyorum
halitefe Ays7 artık inanın hiç bir doktora güvenemiyorum artık perinatoloji uzmanı olan doktorumla başladım onlada devam ettim o ne diyorsa o benim problemimi çünkü diğerleri anlamado bile sizde perinatoloğa gidin onlar hem daha iyi araştırma yapıyor hemde iğneyi falan daha iyi ayarlıyor
momelif Ays7 oncelikle cok uzuldm maalesef bende 7. Ve 19. Haftalarda iki bebegimi kaybettm Allahm sabir versin ve tez zamanda saglikla nasip etsin insaallah benm tanidigimda da kan pihtilasmaks vrdi sonradan ogrendiki kurtajindn snra yapisiklik olms bir baktirin isterseniz
halitefe MerveKaya38 faktör 10 testi.diye geçiyor canım doktor benim kadın doğumcum istedi bulunduğu hastanede de yapılıyordu iğneyi vurduktan sonraki 4. Saatte alıyorlar kanı tam
Mina01 Kmndasdoktoruna güven o zaman. Ben bu iğnenin dozunu belirlerken farklı 3doktora gittim doktorun riskli gebeliklere bakan doktor mu bana öyle demişti birisi ben öyle yapmıştım doktorlarım riskli gebeliklere bakıyor.tabi takdiri ilahi biz ne dersekndiyelim bazen oluyor istemesekte kötü şeyler
Cutepregnant MerveKaya38 size şöyle bahsedeyim bende damar tıkanıklığı var daha önce felç geçirdim bu yüzden sadece bebeğin yaşaması degil kendi yaşamım da pıhtılaşmaya bağlı sadece hamileyken ilaç kullanmıyorum dışında da ilaç kullanıyorum. Herseyi bilerek önlem alarak hamile kaldım dusuk oldu ama pıhtılaşmada en ufak bir sorun yok 3 doktora gidiyorum hepsinin fikrini alıyorum hamilelik beni çok tedirgin eden bir durumdu yıllarca düşünmedim bile bu yüzden. Şimdi 4000lik bir iğne kullanıyorum su an çok şükür ki aksi bir durum olmadı 18. Haftadayım. Fikrine en çok güvendiğim doktorum korona oldu ağır atlatıyor çalışmaya ara verdi telefonda bile gorusemiyorum. Ama kendimi korkularımdan arındırmaya çalışıyorum. Elimden gelen herseyi yaptım su an. Böyle inanıyorum. Eğer içinizde ufak bir şüphe bile varsa mutlaka daha uzman bir doktorla görüşün tek doktorun fikrine güvenmeyin