Sermin_20 Valla bebek-uyku-yatak oda ayırma olayı biraz hayaller hayatlar gibi olabiliyor. Mesela ben hamileyken 6-8 aylık olunca ayırırım diyordum, ama doğumdan sonra ne ben ayırmak ayrılmak istedim ne de oğlum. 2 yaşına gelince gece emmesi bitti gündüz devam ediyoruz. Öylelikle yatağı odası ayrıldı.
Kayınvalidem süslü güzel diye sepet beşik almıştı.İlk 6 ayda içinde 3 belki 5 kere yatmıştır.Kolikti 7/24 benleydi.Sattık.
Annem 6 çekmeceli sandıklı karyola büyüyen beşik almıştı.İlk 6ay zaten malum durumdan ben koyamadım.Sonra da benim boyum kısa, hep tabureye çık eğil koy, tam çocuk uyumuş koyarken geri uyansın filan hep kriz oldu bize.İçinde kendi uyuması da olmadı zibilyon tane yöntem denedim. 1 yaşa kadar öyle geçti. 1,5 yaş civarı öğlen uykuları karyolada geçti bazen de yanımda. Onu da sattık.Zaten kocaman yer kaplıyor,çekmeceleri o kadar şey toplamıyordu.
Gittim 120×180 tek kişilik bazalı yatak aldık.Yanına da bariyer taktık 150 cm uzunlukta.Alt bazası da kaydırağından hoppalasına battaniyeleri yazlığı kışlığı filan ne var yok topladı.
Alt komuşum bebeği biblo gibi, emzir koy uyur 10 aylık. 10 aydır gık dememiştir.Çocuk dişi bile sessiz çıkartıyor.Haliyle odasını 4-5 aylıkken ayırdı bi emzirmeden emzirmeye aldı kucağına.