Nisanur18 Arkadaşlar canım hindi füme çekti 3 tane dilim yedim tavada hafif kızartim şuanda okudum ki hiç olmuyordu. Ama canım aşırı derece çekti.
[silindi] Nisanur18 bu kadardan bisey olmaz bence ama sarkuteri urunleri bakteri barindirabilecegi icin uzak durmasi tavsiye edilenler kategorisinde. eger hamilelik basinda ya da oncesinde testleri yaptirdiysaniz orada cikmistir direnc durumunuz
monaroza Nisanur18 Ben diyetisyenle sürdürüyorum gebeliğimi hem fazla kilo almamak için hem de bebeğim daha sağlıklı beslensin diye bazen listelerimde hindi füme oluyo sucuk salam sosis gibi şarküteri ürünleri ısıl işlem gördüğü için önerilmez gebelikte ama füme farklı bir şey pişmiş etlerin tütsülenmesiyle hazırlanır diğerlerindeki gibi sakatat vb ekstra şeyler yok içinde bunu bizzat doktorum söyledi o yüzden abartmadan yenilebilir tabiki içiniz rahat olsun 😊
[silindi] Nisanur18 doktor demez, unutmus olabilir vs. ama siz yine de salam, sosis, fume etler, market sucugu gibi urunlerden olabildigince uzak durun derim. Cig et urunleri sonucta bunlar,uzun sure oyle kaliyorlar dolapta vs
ironbaby Şarküteri ürünü olmasının yanı sıra füme tekniğiyle hazırlanmış olmasından dolayı da önerilmiyor.
Nisanur18 Hamile kaldığından beri hiç pastirma veya sucuk sosis vs hiç yemedim neden bugün canım fazla çekti ve sadece 3 tane dilim ekmekle yedim dayanamadım