Sonunda bende bu etiketle post açabildim 🤩
Şimdiden söylemek istiyorum çok uzun soluklu bir hikaye benimkisi 🥰 akıntımla ilgili post açmıştım çok arkadaşım yardımcı oldu hepsine çok teşekkür ediyorum. 1 Aralık salı günü iki doktorda da randevum vardı hem özelde hem devlette sabah devletteki doktorumaydı randevum o akıntıyı anlattım sonra su gibi bişey geldiğini söyledim ultrasona göre her şey normal ama turnusol verelim nst de çekilirken o sıra gelirse sıvının rengine göre değerlendiririz dedi. Nst de dururken o sıvı gelmedi o yüzden de turnusolun rengi değişmedi. Doktor 4 Aralık cuma günü için randevu verdi o gün tekrar gel bakalım dedi. 1 Aralık günü öğleden sonra da özelde ki doktorum da randevum vardı aynı şikayetleri ona anlattım oda gelen şey suyun olsa bi yerde azalma olurdu su değil dedi muayene de her şey iyiydi eve gönderdi. Tamam dedim biraz daha rahatım. Meğer o rahatlığım 3 Aralık sabahına kadarmış. Sabah namaza kalktım biraz sancım vardı ama normaldir dedi namazdan sonra hafif sıvı geldi onu da önemsemedim yattım eşime kahvaltı hazırlamak için 8 de uyandım tuvalete girdim çıktım ama çamaşırım ıslanıyor bi taraftan kahvaltı hazırlıyorum bi taraftan eşimi uyandırıyorum neyse kahvaltı yapalım da değişmezse durum bi acile gideriz dedim ama kahvaltıyı bitiremedim bile gelen sıvı artınca eşime dedim sen masayı topla hazırlanıyım ben oğlumuz geliyor. Korkum şuydu daha 36+3 teydim ve erkendi gelmesi için yani ben öyle düşünüyordum. Görümcemi aldık evden hemen acile geldik ebe muayene etti 1 cm açıklık var dedi elini çekmesiyle suyun şiddetinin artması bir oldu. Hemen yatış işlemlerini yapıyoruz dediler neye uğradığımı şaşırdım kapıda bekleyen eşimin yanına gittim yatış yapılıyor sabırla bekle oğlumuzla gelecez inşallah dedim her şeyimi dışarda bırakarak sabah saat 10 da yatışım yapıldı. Suyum geldiği için hemen suni sancı taktılar çünkü sancım yoktu. İlk başlar her şey toz pembeydi 🤭 ebe hemşire tuşe yapıyor ya çok korkutuğum sancı bu muydu diyorum oda sen şu an adet sancısı çekiyorsun daha doğum sancısı değil diyordu. Zaman geçiyor nst de yatmak daha da zor hale geliyordu yarım saat nst yarım saat yürüyüş diyorlar ama ben yürümek yerine socak duşta squat yapıyordum. Sancı sürecimi çok detaylı anlatmak istemiyorum herkesin hamilelik süreci Farklı olduğu gibi doğum süreci de Farklı oluyor inşallah bi avazda kurtulursunuz 🙏🏻 artık saat akşam 9 a gelmişti açıklığım 9 cm olmuştu ama bebeğim erken haftasında olduğu için ben ne kadar kuvvetli ıkındıysam da o kendini itemedi 11 saat suni sancı çekip 9 cm açılmamla doktor artık bebek strese giriyor diyip acil zorunlu sezaryena aldı. Genel anestezi verdiler çünkü çok yorulmuştum bende bebeğimde aşkında spinal istedim ama doktorum müsade etmedi çok acı çektin artık dinlen buna izin veremem dedi. 9 da girdiğimiz Doğumdan 21:07 de oğlum çıktı 21:15 te ben odamıza geldim benden sonra bebeğimi getirdiler odaya yanağımda ki tarifsiz hissi size anlatamam rabbim herkese nasip etsin bu hissi 🍀🙏🏻 dışarda ağlamakla inlemek arasında olan bebeğim yanağıma gelince kokumla sustu. O an çektiğim 11 saatlik sancıyı da sezaryen acısını da unuttum. Hep okurdum ya insan o acıyı nasıl unutuyor derdim böyle yazanlara ama inanın öyle oluyormuş 🥰 şu an 12 günlük olduk bile zaman çok değişik bir kavram 🌸 erken doğduğu için bide suyum daha öncesinde geldiği için pnömoniden şüphelendi çocuk doktoru doğduğu günün ertesi günün de yoğun bakıma aldılar o süreçte hikayemi yazmak istemedim çünkü üç gün bebeğim ayrı hastanede ben ayrı hastanedeydik me görebiliyordum ne gidebiliyorduk psikolojik olarak zor günler içimdeydim üçüncü günün öğleninde ben taburcu oldum annemlere geçtik annem beni yıkadı karnımı doyurup hemen bebeğimin olduğu hastaneye gittim çok şükür dördüncü gün taburcu olup geçen hafta pazartesi evimize geldik 🥰 buradaki yolculuğum 5 haftalıkken başlamıştı çok şey öğrendim burdan yorumlardan blog yazılarından günümün en büyük kısmı burada geçiyordu her gün gelen bildirimlerle mutlu oluyordum zor günlerde olan arkadaşların postlarına üzülüp duamla destek olmaya çalıştım belki en yakınımdan görmediğim desteği burda fiziksel olarak tanışmadığım ama kalpten çok iyi tanıdığım insanlardan gördüm hepsinden Allah ayrı ayrı razı olsun. Mezun olduk biz 🧢 ama ben yine fırsat buldukça buralara uğruyorum 😌 naçizane küçük tavsiyelerim olacak sizlere🌸
📌Ben pkolu olduğum için gebelik durumun sıkıntılıydı 1 sene bekledik uğraştık olmadı üç ay regl olmuyordum test yaptım yine negatif tarlusal içtim bitirdim hâlâ regl olmuyorum doktora gittim durumu anlattım bana üç tüp iğne yaptı bunlar regli başlatır sonra bebek tedavisi başlayalım size dedi yine reglim başlamadı eşimden test aldılar bu durumda bebeğin olma şansı çok zor dedi bize. Eşime ilaç tedavisi başladı ben regl olamıyorum diye geziniyorum doktor sen bi kan ver dedi bi baktık beta 1542 meğer 5 haftalık hamileymişim 😍 doktor o ilaca iğneye rağmen kese zarar görmemiş dedi neye uğradığımı şaşırdım iki hafta sonra gelin kalp atışını dinleyelim dedi daha dün gibi şimdi bebeğim yanımda uyuyor 😌 ne olursa olsun umudunuzu ve duanızı bırakmayın kaybetmeyin gerçekten rabbim ne zaman ol derse o zaman oluyor tüm güzellikler 🌸
📌 eğer planlanmış sezaryen doğumunuz yoksa mutlaka iki doğum şekline hazır olarak gidin ve yanınıza eşyaları ona göre alın
📌 26 haftalıkken covid geçirdik bebeğimle Doğumdan sonra doktora bu durumu hatırlattığım da bebekte sıkıntı olmadığını söyledi yani anne covid olsa bile bebeğe geçmiyormuş bilsem bile bu durumu teyit edip sizlerle paylaşmak istedim 😌
Sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım daha uzun yazmak istedim hikayemi ama sizleri de sıkmak istemedim herkes gibi bende doğum hikayeleri okurken benim hikayem nasıl olacak acaba nasıl yazıp cümleye nasıl başlayacam diyordum ki her şey kendiliğinden gelişti 🥰
Ne olursa olsun hamileliğinizin keyfini çıkarın karnınızda da olsa bebeğinizi sevin sarıp sarmalayın çünkü bebeğinizin en çok size ihtiyacı var 🌸 rabbim tüm bekleyenlere sağlıkla kavuşmalar nasip etsin anne olmak isteyen kardeşlerimin sabrına sabır ekleyip en tez vakitte bu mutlu haberi almayı onlara da nasip etsin 🙏🏻
Sağlıkla,hayırla,dua ile kalın ❣️