Arkadaslar dogum hikayemi anlatip kacacagim. Hamileligim gayet guzel gecti hersey yolunda gorunuyordu. Basindan beri normal istiyordum. 37. Haftaya geldigimizde suyumun azaldigini ogrendim. Doktor beklemek istemiyordu sezeryan teklif etti kabul etmedim. Sonrasi zaten hep stres. Her iki gune bir bazen her gun kontrole gide gide 39a girdim. Surec cok yipratici oldu. Bir ara 38.haftada suyu bulaniklasmaya baslamis kaka yapmis olmasindan korktu doktor yarin ac gel dedi. Gittim yanlis alarmmis neyse biraz daha bekleyebiliriz. Her gitmeme doktor alttan muayene yaparak rahim ucunu uyarmaya calisiyordu aciklik olmasi icin. Ama bizim minikte ne kanala girme ne aciklik hicbir belirti yok. Uzun uzun yuruyusler yapiyorum gelmiyor gelmiyor. Yine bir gun ertesi gun de aciklik yoksa sezeryana alinacagim gunun aksami saat 23te sancilarim basladi. Once hafif sonra biraz daha siddetini arttirdi. Evde pilates topu uzerinde bir kac saat sancilari karsiladim. Saat 2 oldu hastaneye dogru yola ciktik. Kontrollerim yapildi aciklik 1 cm. Gece boyunca sancilarim gelmeye devam etti bir ara uyumusum. Sabah doktorum geldi muayene etti aciklik 3 cm. Sonrasinda bana serum taktilar nst ye bagladilar. Kendi odamizdan da ayri bir yerde dogum baslayana kadar kontrollerin saglanmasi adina travay odasi gibi bir odaya aldilar. Yanimda 7cm aciklikla sancilari karsilayan bir arkadas daha vardi. Serum etkisini gostermeye baslayinca sancilarim her 2 dk ya bir gelmekte ve cok siddetli kasilmalar yasiyordum. Sonradan ogrendimki suni sanciymis. Hemen kapattirdim kendi sancim varken suni sanci almak istemiyordum. Ebe ozaman 2gun surer dogumun dedi. Zaten esimden ayri bir odada yataga mahkum bir sekilde psikolojik olaral cokmus durumdayim. Doktorumu istedim cagirdilar geldi. Suni sanci istemedigimi soyledim. Dayanamadigimi. Tamam dedi bakalim aciklik ne durumda. Tekrar bakti onca suni sanciya aciya ragmen hala 3 cm. O an anladimki dogum uzun surecek. Geceden beri uyuyamamis olmak ayrica esimden ayri bir yerde olmak beni cok zorladi sezeryan istiyorum dedim. Doktorum yapma o kadar istedin biraz daha dayan epidural yapalim kendi sancilarinla deneyelim dedi peki dedim. O ara suyumu patlatti daha hizli ilerlemesi icin. Suya bakinca suda mekonyum var hemen sezeryana aliyoruz dedi. Spinal anestezi yapildi cok surmedi ameliyathane oglumun sesiyle doldu. Biraz kesik kesik agliyordu cigerlerinde sorunmu var diye ekibi darladim ama oglum sag salim dogmustu. Odaya cikarildim ilk sutumu verdim. Dunyanin en guzel varligi kollarimdaydi daha ne isterim. Simdilerde iyilesmeye calisiyorum oglumla daha rahat ilgilenebilecegim gogus acilarinin olmadigi emzirme donemi hayaliyle geciyor gunlerim. Dunyanin en muhtesem hissi. İsteyen herkese nasip olsun❤️