Merhaba kızlar bende doğurdum ve kolay bir doğum oldu benim için .Biraz uzun olacak ama kusura bakmayın .
Şimdi size en baştan başlaym biz 3 bucuk senedir evliyz ve kendi istegimizle 2 sene istemedik daha sonra da istedik 7 ay olmadı biz bide cinsel ilişkiye düşkün insanlar değiliz o yüzden olmadı yani bnde ovulasyon testi alıp takip ettim ve hamile kaldım.Hamileligim baştan sonuna kadar bulantı hapı kullanmama rağmen kustum hatta bugün doğuma giderken bile kustum.daha snra 13 hafta da kanamam oldu ve düşük riskim var di onu atlattım 7 aylıkkenden covid geçirdim ve o zmnda erken doğum riskim var di Bebek çok aşağıdaydi şükür onuda atlattım bu sfer de kilosu düşük bebek yine aşağıda dedi birazda o yüzden yattım hep anlayacağınız hamileliğim pek iyi geçmedi. tam 38 haftalıkken çatı muayenesi yaptı doktorum ve 2 cm açıklık var ve senin dogumn çok güzel olacak dedi araya hafta sonu girdi hafta sonu doğum olmassa pazartesi gel alalım dedi açıklığa bakıp.ve pazartesi günü yanı bugün gittim ve 4 cm olmuş dedi aMa ben de sadece kasılmalar var karnım sertleşiyor di ağrı yoktu ve alttan fitil verdi diler ve 10 15 dk ya ağrısız 6 cm olmuştu daha snra suyumu patlattılar ve enjektörle damardan ilaç saldılar galiba suni sanciydi ve o an sancılar başladı belim den gelen bı sanciydi bide nst takiliydi baya zor oldu 20 dj filan daha snra sıcak suya girdim 45 dakika filan banyoda suyun altında çektim ağrıları ve her ağrı geldikçe ikindim kendim daha snra yatağa yatmamla açıklığa baktılar ve bebebgin başı çıkmak üzere dediler 3 4 ikinmayla prensesim doğdu ve ne kesi ne yırtılma olmadı dedi ve beni tebrik ettiler ilk dogumn olmasına rağmen çok güzel ve kolay doğum oldu dediler. Toplam da 1bucuk saat filan ağrı çektim .Ama kızlar size tavsiyelerim var bana faydası olduğunu düşünüyorum o yüzden sizinlede paylaşmak istedim
1)benim erken doğma riskim olunca 36 haftalıkken yürüs yapmaya çalıştım
2)36 haftalıkken perine masajı yaptim haftada 3 4 kez
3)36 haftalıkken squat yapmaya başladım günde 15 set iki hareket yapmaya çalıştim
4)ben hamileliğim boyunca günde 1 tane hurma yiyordum bebek için son zamnlar yani 36 haftalıkken de günde 4 5 tane yemeye başladım doğum kolaylassin diye
Bence bunları yapmaya özen gösterin hatta daha erken başlayın. Benim risk olunca böyle oldu
İns sizde bir an önce bebeklerinize kavuşursunuz ve kolay bir doğum olur 😘💪