Merhaba hanımlar . Eskiden bu saatlerde forumda gezer doğum hikayelerini okurdum şimdi ise kendiminkini yazıyorum . Öncelikle ben ileri derecede panik atak hastane fobisi olan bir insanım . Elim kesilir bakmaya korkarım yara bandını bile günlerce parmağımda sarılı tutarım siz düşünün yani 🙂 neyse hamile olduğumu öğrendiğim günden beri doğumu düşünüp düşünüp durdum . Korktuğum içinmidir bilmem 9 ay su gibi geldi geçti . Vee 11 aralık doğum tarihimiz geldi çattı . Sabah 7 de hastaneye çağırmışlardı gece 4 te uyandım gerekli hazırlıklarımı yaptım ve hastaneye vardık . Eşim acilden girişimizi yaptı yukarı çıktık hemşire bir bayan bana evrakları imzalattı . Sonrasında sırayla neler olacağını bana anlattı derken biraz rahatladım . Odama aldılar nst bağlandı . Damar yolu açıldı . O kadar da acı veren birşey değilmiş kan aldırmak gibi düşünün . Sonra amaliyat önlüğü geldi giydim ve sedyeye alıp beni amaliyathaneye çıkardılar . Eşim başhekimden rica etti amaliyathaneye girmek için kendisi arkadası olduğu için amaliyathaneye girdi fakat yanımda değil bi arka bölüm var beni orada bekledi covit sebebi ile yanıma gelemedi . Hemşireye elimi tutmasını söyledim elimi tuttu anestezi teknikeri geldi bana çok kısa bir işlem olduğunu canımın acımayacağımı söyledi hakikaten öyle oldu başımı öne eğip kamburumu çıkardım bana bir elektrik çarpması gibi bir şey hissedeceksin dedi o an hissettim ama çok kısacık bişe acı vs yok . Ve beni yatırdılar ayaklarım yavş yavaş uyuşmaya başladı hiç korkmayın rahatsız edecek şekil birşey değil. O esnada sondam takıldı . Şunu söyleyeyim dokunmaları hissediyorsunuz ama ağrı acı kesinlikle hissedilmiyor . Derken hemencecik doktorum Ali irfan güzel geldi . Ve nasıl olduğumu sordu hemen biticek korkma dedi. O esnada başımda bir hemşire var bana doktorumuz amaliyat için hazırlıklarını yapıyor deyip beni oyalıyormuş o an farkedemedim 🙂 meğerse başlamışlar 🥶 şurdan anladım çünki karnımdan birşeyi çıkarmaya çalıştıklarını hissettim kesinlikle hissediliyor bu rahatsız edici birşey değil bende amaliyatın başladığını farkettim ve sakin oldum telaş yapmadım hemşirenin elini tutuyorum hala 🙂 derken bir cıyaklama sesi 😇 bebeğim çıktı bile . Hemencecik dikimim yapıldı amaliyathaneye girmem ile çıkmam 15 dk sürdü . Şunu da belirtmek isterim amaliyathane öyle çok korkunç ve çok soğuk bir yer değilmiş . Üzerim çıplk olmasına rağmen ben çok üşümedim . Sedyeyle beni alıp götürken eşimi gördüm arka tarafta ona çok kolaymış dedim oda gülümsedi elimi tuttu . Sonrasında bana büyük ihtimalle uyku yapıcı bir şey uyguladılarki odama götürülmşüm üzerime üst kıyafetim giyilmiş ben bu kısmı hiç hatırlamıyorum bile . Kendime geldim yatağımda yatıyorum üstümde kıyafet var altım çıplak şekilde bir hasta bezi ve alt açma bezi var sadece . Üzerimde de pike . Aradan 2 saat geçti hemşire gelip kanama kontrolü yapıcam dedi . Ben bundan çok korkuyordum kanamama baktı elini karnıma götürdü şöyle söyleyeyim karnınızın içi boş olduğu için aşırı bir ağrı değil ama sanki karnınızı biri yoğuruyor gibi oluyor ama rahatsız oluyorsunuz hafif. Sonra gitti . Bu esnada ağrı kesici iğneler yapıldı bana . Veee sonda çıkarımı . Bundan da çok korkuyordum . Hemşire hanım geldi sondanızı çıkarıcaz dedi ona canım acıyacakmı dedim hayır dedi ve güvendim . Bacaklarım da hafif uyuşukluk hala vardı derken şıp diye çıkardı sıfır ağrı duymadım emin olun 🙏🏻 Sonra bana yarım saat sonra yürüyeceğiz dedi . Bundan da çok korkuyordum . Yarım saat bekledim hemşire geldi bana yatağın kenarına doğru kendimi itmemi söyledi . Hafif hafif ittim bunları yaparken uyuşukluk artık iyice azalmıştı ve biraz biraz ağrı vardı . Sonra hafifce dikeldim ve karşıya bakarak ayağa kalktım . İki kolum da da hemşire vardı . İlk adımımı attım şunu söyleyeyim çok ağrılı bir işlem değil ama çok ta öyle abartıldığı gibi zorda değil . Zaten ufak ufak yürüyorsunuz bir tur atıp yatağıma yatırdılar .sonrasında ben zorlansamda oda da yürüdüm . Hemşireler gaz ve idrar yapınca haber ver dediler . İlk idrarımj akşam yaptım gazımı da geceye doğru çıkardım mutlaka kayısı kompostosu alın yanınıza . İdrar yaparken hafif bir ağrı oluyor ve benim 4 . Günüm olmasına rapmen hala devam ediyor 😕 hemşireler 4 kere ağrı kesici iğne yaptı rahatlattığına inanıyorum . Ertesi gün taburcu oldum . Gaz çıkarsanız bile büyük tuvaletinizi yapmadan katı beslenmemenizi tavsiye ederim . Ben ikinci gün yapabildim sonra başladım katı gıdaya. Eve gelince sıfır ağrı diyemem zaten mümkün değil böyle birşey . Çok fazla oturunca yataktan doğrulurken ve çok ayakta kalınca ağrınız oluyor . Ama çok fazla değil dayanılır yani . Ağrı kesici veriliyor zaten . Bu arada korona geçirmiştim amaliyattan 20 gün önce beni etkilemedi bu durum . Hastane özeldi iZmir medifema hastanesi . Covit testi yapılmadı merak edenler için belirteyim . Benden bu kadar inşallh içinizi rahatlarmıştır sezeryan olacaklar için . Hayırlı geceler diliyorum herkese kolay doğumlar 🙏🏻🙂