Merhaba güzel anne adayları ;
Öncelikle hamilelik dönemimi özlediğimi belirtmek istiyorum. Ama bunu dışardakilerin söylediği gibi uyku , dinlenme vs için değil o kadar özel zamanlarmış ki doğum yapınca anlayacağınızı düşündüğüm için söylüyorum . Tadını çıkarmanızı öneririm …
Doğum hikayeme gelirsek ;
Öncelikle gebeliğim çok ağır geçemedi . İlk 12 hafta mutfağa dahi giremedim . Ama geçiyor geçince çok rahatlıyorsunuz . 16 . Haftam da rahmim de sızlama ile doktora gittim Progestan desteği aldım 1 hafta kadar daha sonrasında gebelik şekerim çıktı ve diyetle devam etti hamileliğim . Bu nedenle şeker yüklemesini kesinlikle öneriyorum . 61 ile hamile kalıp 75 ile doğuma girdim. 38. Haftaya kadar normal doğum olacağını düşünürken 3 tur kordon dolanması , rahmimin basık ve dar olması ve kızımın 4300 gözükmesi sebebiyle 39. Haftamda sezaryen için gün aldık . Medipol Mega Hastanesinde Sabah 6 da hastaneye yatıp , 8 de ameliyathaneye alındım. Belimden yapılan iğneyi hiç hissetmedim nerdeyse ve 1 dk içinde ayaklarıma bir sıcaklık geldi ve uyuştu. Anestezi doktorum herşeyi anlattı . Ve başladılar . Doktorumun sadece dokunuşlarını hissettim hiç bir acı hissetmedim . Bebeğim biraz iri olduğu için çıkış esnasında karnıma bastıran kadın hemşirenin gücü yeterli olmadı , erkek hemşire çağırdılar ve büyük bir güç uygulayarak bebeği çıkarmaya çalıştılar bu esna da nefessiz kaldım ama anestezi doktorum hep konuştu sakinleştirdi . Sonrasında kızım çıktı . Temizleyip yanağıma ve vücuduma değdirdiler . Ve hemşire göğüsümü tutturdu . Sonra kızımı aldılar. En zorlandığım kısım iç dikişlerim atılırken midem bulandı . Bende sakinleştirici istedim uyguladılar . Yaklaşık bir 20 dkyı hatırlamıyorum. Dikişlerim bitti ve çıktım. Kum torbası biraz can yakıyor . Odada ilk kalkış önce acı veriyor ama 4 adım sonra geçiyor . 2 gece hastane de kaldık ve şuan prensesim 3 aylık. Sormak istediğiniz şeyler olursa cevap veririm 🥰