24undebiranne Merhaba kizlar 2 gundur biraz kirgin gibiyim ve burnumda tıkanıklık oldu bazen acılıyor bi anda bazen tikanıyorrr covid mi oldum acaba ama ne atesim var ne bogaz agrisi ne oyle sirt agrisi cokk korkuyorum 12+6 gunluk hamileyim
dd34_ 24undebiranne dün gece bendede buun tıkanıklığı vardı resmen nefes alamıyordum yastığımı yükselttim rahatladım uyumuşum sonra 😊
Burcinisp88 24undebiranne adaçayı gargarasın yapın ibrahim saraçoğlunun kürü. Ben hemen onu yapıyorum. Bide sirkeli su ile burnumu temizliyorum. Aman sirkeniz dığal olsun ve miktarını yarım tatlı kaşığı gibi koyun bir bardağa. Azıcık da tuz atın misss 🌸 geçmiş olsun
NefesDeniz 24undebiranne Paniklemeyin burun tıkanıklığı hamilelerde zaten genel bir durumdur ara ara bir çoğumuza oluyor. Covid belirtisi olarakta burun tıkanıklığını duymadım. Hiç aklınıza kötü bişi getirmeyin ve korkmayın korku bağışıklık sistemimizi düşürüyor. Allahın izniyle bişi yoktur. Siz bol su tüketmeti mandalina portakal gibi c vitamini yüksek besinler almayı ev yoğurdu ve bal tüketmeyi ihmal etmeyin yinede🌻
Ipek0z Hemen telaşlanma hiçbir belirti yoksa korkulacak bir şey yok demektir. Burun tıkanıklığı tüm hamilelerde oluyor çok normal. Bol bol ballı süt ve ballı limonlu su tüket 💙
NefesDeniz Burcinisp88 Sirkeyi biz hamileler içmemeliyiz sanırım dimi siz sirke yazınca sormak istedim😊 Sadece doğal sirkeyi gargara yapabiliyoruz.
Burcinisp88 24undebiranne deneyin işe yarıyor. Ben boğazım ağrıdığında kovid falan diye düşünmüyorum hemen bunları yapıyorum😊 şifa olsun
Burcinisp88 NefesDeniz yani sirke içilmez diye bir şey duymadım. Ama evet ister boğaz gargarası yapın ister burnunuzu yıkayın. Ama burnu yıkarken 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı koyun ve tuz ekleyin. Yoksa insanın beyni yanıyormuş gibi oluyor. Ben bi kırıklık hissettim mi adaçayı ve sirke ile bi kaç günde toparlıyorum
NefesDeniz Burcinisp88 Bende saraçoğlundan adaçayı gargarasını duydum evet ama sirkede uzun zamandır aklımdaydı. Fakat şu buruna çekme olayı beni benden alıyor asla beceremiyorum ya bakalım yine denicem😬