NefesDeniz Zuzucuk84 Mercan ne kadar güzel bir isim öyle bayıldım. Azıcık zorlansınlar telafuz edenlerde bişi olmaz öğrenirler çok çok güzel bir isim bence özel bir isim yani ☺️
Zuzucuk84 NefesDeniz Ay demi diğer oğullarımın isimleride unisex Ada ve Deniz buda Mercan olsun unisex ve birbileriyle bağlantılı demiştim ama telefuz edimiyorlar canım ya 😒Mersan dicekler kızıma yada merkan ay ne bileyim üzülüyorumda aslında 😔
[silindi] Zuzucuk84 benim kuzenim elisa, almanyada yasiyorlar ama babasi da alman ve elisa nin turkce bi anlami yok. Elisabeth’in elisa hali asuman asu gibi. Sonradan turetilmis gibi biraz turkce anlam olsun diye sanki melisa,yasmin, ela vs dusunebilirsiniz gibi
Zuzucuk84 [silindi] googleda var aslında anlamı cennet kapısında bekleyen melek hz zekeriyanın eşinin adı gibi anlamları var ama Almanlar arasındada koyanlar var tatlım ben aslında ilk Sezin erbilin kızında duymuştum sonra araştırdım ama edindiğim bilgiler içime sinmedi diyanete yazdım caizdir dediler vallahi şaşırdım ☺️
[silindi] Zuzucuk84 evet turkiyede cok var ama bence biraz uydurulmus bir anlam. Yani yeni nedil olup eskiden az biraz duyulmus bi isim de degil. Cok koyan var hatta benim kuzenim turkiyede yasiti ve adasi birine denk geldiginde sasirmisti. İcinize sinerse koyun tabi ama ben anlam konusunda pek emin degilim
NefesDeniz Zuzucuk84 Üzülme bence eğer çok koymak istiyorsan o adı ver kızına bence en önemlisi sizin ve kızının adını bilmesi Mercan da çok ayrı bir isim
Aselminaaa Zuzucuk84 bana hastanede ismi ne olucak diye sorduklarinda sina dedik buna ragmen bisey demediler cinsiyetini biliyorlardi bilseydim ben daha önce onune baska isim koyardim ama iste
Zuzucuk84 Mom0101 sorun gene ğ harfi olması canım o yüzden yazarken dahi Yagmur diye yazıcaz benim ismimdede var çok zor oluyor bide R harfleri çok sıkıntılı oluyor Almancada bizim gibi telefuz etmiyorlar aslında çok güzel isim teşekkür ederim ☺️Yabancı ülkede olmanın sorunları işte kendimiz çok sıkıntı yaşayınca senelerce çocuklarımız rahat etsin istiyoruz 😊
zynpy Linda ismini severseniz eğer yurtdışında birçok ülkede bilinen bir isim. İspanyolca kökenli, güzel sempatik anlamında. Eski Yunan mitolojisinde de geçer. Ben de kararsızım, bu ismi koyabilirim. Bakalım nasipte ne varsa 🥰
Gly_87 Zuzucuk84 merhabalr benim kizkardesim ve akrabalarmda uzun yillardir almanyada, evet r harfinden dolayi buyuk yegenim yillardr cemreyken cemve veya cemge diye telefuz edildi 🤣🤣 bizde bazen sakasina ole sesleniriz ona🤣 helin-mirel-alina-selina-melina-melis bunlar bizimkilern kizlara verdigi isimler fikir olsun sizede 🥰
Gly_87 Gly_87 bu arada bu cocuklarin hepsi orda dogdu suan hepsi unv okuyolar orda, almanlar alisti artik bu isimlere 🤣🤣🥰
phd-anne Hazal olabilir. İngilizcedeki Hazel a çok benziyor bence kolay telaffuz edilebilir. Selin ve ya Delfin de olabilir. Yurtışında yaşayan bi tanıdığımızın çocuklarının isimleriydi bunlar da