HuriyeAk Umudum_3 bence çok güzel bi isim yeni isimlerden bende sıkıldım 🤗allahım sağ sağlim bebişlerimizi kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah 🙏
Ulkulina Balonnnnn evet biz eşimle çok beğendik ama çevremde kimse beğenmedi herkesten olumsuz yorum aldık ama ben yinede vazgeçmedim Afifem’den kulağa çok naif çok tatlı geliyor bencede 😍
Zeyneppp66 Benim 2 kızım var isimleri büşra nur,Aybüke,, üçüncüde kızım olacak ismini de ayşe koyacağız.Yeni isimlerden kına geldi gerçekten 10 isimden 8 i aynı….
gessni O kadar yerinde bir post olmuş ki burada insanların koyacağı isimleri duydukça şok oluyordum. Asel isminden zaten tiksindik, Liya, Lina, Alin, Lena, Lalin vs. Bu ne ya, kıran mı girdi diğer isimlere
minikprensesimm nil_-32 bizde çok araştırdık düşündük hep aynı isimler ve suan defne de karar kıldık değiştirmezsek bakalım 🥰
[silindi] Fatoana ahahah gorunce istemsiz guldum ben selim koyalim dedikce kocam surekli ebubekir siddik bebek hosgeldiin diyip duruyor 😂
Elifmstf Meerryy sağlıkla gelsin canım kendi adım olmasa ama bende kızıma koymak isteyeceğim isimlerden birisi. beren de çok güzel geliyor kulağa ikisi de birlikte uyumlu ne güzel. Bende isim ariyorum oğluma Onur ismi var suanlik aklımda ama emin değilim 💙
Yenianneadayi2208 nil_-32 Sare yeni moda bir isim değil aslında.Hz İbrahim’in eşinin adıdır. 🌸 Ama bende zamanımızın trend isimlerinden çok hoşlanan biri değilim.Allah nasip eder de bir gün kızım olursa adını Zeynep Sare koymak isterim 🙏
19912021 nil_-32 kesinlikle katılıyorum şimdi hadisi baktığımı Z zaman Allah rasulu ne demiş birde onları araştırmak lazım isim koymak baba ana üzerinde ki birinci hak hsk demek önemli bir sorumluluk demek güzel bir mana taşıması lazım ahirette o şekilde cagirilacak çünkü bende size fikir vereyim isterseniz Zehra gulsena elif Hatice Ayşe Züleyha Asiye Meryem fatima Tuğba gibi olabilir bu arada yazdığım isimler yegenlerim isimleri
Cemrenur [silindi] sahabe ismi o isim. İlla ki yaşadığımız yerdeki ismi koyacağız diye bir kural yok. 2. Oğlum olursa bende sahabe ismi koyacağım. Neden zorunuza gidiyor sahabe isimleri koymak anlamıyorum
[silindi] Cemrenur benim zoruma falan gitmiyor banane kim ne yaparsa yapsin,isteyen koyar istemeyen koymaz. İsme dair bisey de soylemis miyim, soylememisim iyi okuyun. Sahabe ismi oldugunu da biliyorum zaten, benim esimin ismi de sahabe ismi, biz uzayda mi yasiyoruz, baska dinden miyiz? Ulkede elinizi attiginizin ismi zaten ya dini ya kulturel. Sadece bazi isimlerin bir anda asiri populerlesip arapca haliyle onlarin bile kullanmadigi kadar yayilmasi enteresan geliyor. Tarz meselesi diyelim.
Cemrenur nil_-32 Yemin ederim bende bıktım 👀 Su aralar çağan eymen aybars gokturk🙄oğlum olacak yunus emre koymaya karar verdik ama kızım olsaydı rabia beyza koyacaktık. Ikinci çocuğum kız olursa tabi yine koyariz🧡
Martha Cemrenur sahabe ismini neden eleştirdiniz demişsiniz ama yazdığınız isimler arasından Göktürk ismini modern ve saçma bi isim olarak görmüyorum. Biraz tarihe meraklı olan ya da Türkçe kökenli bir isim koymak isteyen herkesin aklına gelebilir..