Ilovemybaby Bugüne kadar birçok araştırma yaptım. Doğum sonrası sütüm hemen gelsin istiyorum. Tavsiyeler: Humana çayı, göğüs pompası ile sağmak. Eve gelince değil de hemen hastanede deneyeceğim başka tavsiyeleriniz var mı?
Ilovemybaby Ilovemybaby Yazmayı unutmuşum. Bir de bol su iç dendi bana. Ama humana çayıyla birlikte su da çok gidiyor zaten
melegegebe Ilovemybaby canim okuduğum kitapta doğum seklind bagli kalmaksizin her annenin sütünün gelebilcegini yaziyor . Sadece ilk süt kolostrom denilen süt icerik bakimindan su orani en az ve yag orani en fazla olduğu için gelmesi gec oluyor sebebi akışkanlığı az. Yani psikolojikmen sezeryan yapcam sütüm gelmeyecek yanılgısiyla beynini sartlama sonucta hormonlarin uyarimiyla süt gelecek. Bu süreçte bebegini surekli ve sık emzirmen gerekiyor . Zaten bu da bebek icin süt gelene kadar memede emme pratigi yapmasına imkan taniyor . Bebegin emme gücü kuvvetleniyir ve yutkunmayi ogretiyormus . İlk üç gun bu sütte yag orani fazla oldugu için akış yavaş . Sonrasinda gittikce su orani artiyor ve 2 haftaya su orani yag oranindan daha fazla hale geliyor . Tabi bu süreçte oncelikle cok emzirmek gerekli bebeği . Ve bol suu icmek gerekir . Allahim hepimize bol süt versin insaAllah
Tatlimm_tatlimm Ilovemybaby canım buna takarsan gelmez ben de sezaryen olacağım ama sütüm hemen gelsin diyr düşünmüyorum çünkü düşünmenin anlamı yok bir arkadaş taktı kafasına bir sürü çay aldı sağdı sürekli ama gelmedi diğeri aman mama veririm demişti onun hrmen geldi
Ilovemybaby melegegebe İnşallah bol bol sütümüz olur. 😊 Doğumdan sonra bebeğimizi emzirmek için yanımıza ne zaman getirecekler acaba? O zamana kadar pompayla uğraşabiliriz değil mi
Asdasdddd Ilovemybaby Sen odaya geçince bebekte gelmiş oluyo canım. Bebeği çıkarınca direk tartı kiloya götürüyorlar. O işlemler hallolurkende seni dikiyorlar. Odaya gidince de sen giyinir giyinmez hemen bebek geliyor süt sağmaya vaktin olmuyor. Ama hemşireler bebek giyinmeden önce anneye ten teması yaptırıyorlar nasıl emzireceğini gösteriyolarr. O ten teması sütünün gelmesine yardım ediyo