Hayırlı geceler tüm hamiş annelere kızlar Rabbim hepinize kolay doğumlar nasip etsin insallah💜Çok aktif katılamıyordum güncel konulara ama her gün takip ediyordum buradan bebegimin gelişimi ve annelerin doğum hikayelerini.Ve bende paylaşmak istedim hikayemi şuan hastane odasından yazıyorum. 38+4 te geldi benim prensesim 12 aralık cumartesi günü öğle 1 gibi başlayan yarim saatte az az hissettiğim ağrılarım kasilmalarim vardı ama emin olamamıştım son günlerde oluyordu yalancı sancılar ve geçiyordu. Ama 12 aralık günü geçmedi hep düzenliydi şiddeti azdı. 1 2 saat takip ettim 20 dk ya düştü akşam 18.00 19.00 civarı 10 dk da gelmeye başladı ağrılar ama yine şiddetli değil dayanabiliyordum. Daha sonra ne olur ne olmaz dedim duşa girdim ve o esnada nişanımın geldiğini gördüm fakat panik yapmadım ikinci doğumum olduğu için az çok tecrübem vardı ve ben agrilarimi evde karşılamak istiyordum. Duştan çıktım yarim saat sonra lavobada istemsizce içimden akan su geldi az az ve kanlıydı. Hastanemi aradım sancılarınız duzenliyse gelin kontrol edelim dediler gitmek istemiyordum ama bir yandan da tedirgin olmuştum ya bebegime bisey olursa diye .Cantalarimizi alıp gittik saat 23.00civari hastaneye şikayetimi söyledim önce alttan muayene edip açıklığa baktı ebe (kendinizi kasıp çekmezseniz zor bisey değil kızlar saniyelik) 2.5 cm açılma var nst bağlayıp sonuca göre doktorumu cagiracaklarini söylediler ağrılarım düzenliydi nst de doktorumu aradı ebem ve yatmam gerektiğini söyledi.suyum gelmemişti bebeğim iyiydi ve ben agrilarimi evde çekmek istediğimi aksi bir durum olursa hemen gelebileceğini evimin yakın olduğunu söyledim. Imza karşılığı hastaneden çıktık.Ağrılarım hala düzenliydi ama şiddetine dayanabiliyordum ve geçerken anneme bıraktığım oğlumu annemi ve ablamida alıp eve geldik duşa girdim hurma yedim dualar okudum sancılar hala 10 dk da bir ama şiddeti gittikçe artarak devam ediyordu .Saat gece yarısı 1 i geçiyordu artık ağrılar çok daha şiddetliydi Eşime dedim artık ben dayanamayacağım gidelim, annem ben ve eşim hastaneye geldik . Tek kişilik odamıza geçtik odamda tekrar alttan muayene yapıldı ebem 3 4 cm civarı dedi saat 1.30 bu arada . Nst bağlandı sancılar düzenli bebeğim iyiydi şükür. 15 dk sonra hemşire geldi doğum elbiselerimi giydirdi hazır olayım ikinci doğum olduğu için hızlı ilerleyebilir dedi ve suyunu da patlatacagim dedi 🙈o an bi korku yaşadım çünkü su boşalınca ağrılar şiddetlenecekti ve acikligim henüz 4 cm di saatlerce sancı çekmekten çok korkarak gittim doğum haneye, suyumu patlatacakken bebek kanala inmemiş henüz dedi ebe biraz iteceğiz ki kolay insin dedi o an karnımdan hemşire kolları ile bastı ama çok acı çektim ne yalan soyliyim. Tekrar odama aldılar nst bağlandı ama yatarak ağrıları karşılamak benim için çok ama çok zor oldu her ağrıda yalvardım ki beni kaldırın hareket edeyim diye . Bi 10 dk bağlı kaldım artık ağrılar çok sık geliyordu ve şiddeti çok çok fazlaydı yavaş yavaş ıkınma hissinin başladığını anladım alarma bastım ebem ve doktorum koşarak geldi bi de ben bakacağım dedi doktorum altan baktı ki direk açıklık tam hemen hemen dogumhaneye dedi ve ben dogumhaneye bile yürüyemedim ıkınma hissi çok fazlaydı ve geliyordu bebeğim neredeyse oracıkta. Zar zor beni tekerlekli sandalye ile dogumhaneye alıp doğum koltuğuna aldılar ve o an daha şiddetli ıkınmalar geliyordu doktor ebem ve hemşireler alel acele gerekli malzemeleri hazırlıyorlardı ıkınma hissi çok kuvvetli geldi bana hocam geliyor dedim (doktorum o kadar iyiydiki Rabbim bin kere razı olsun hep motive etti)kuvvetlice it bebeğini kuzum dedi kulağım sadece doktorumun sesine odakliydi ve inanılmaz kolay bir doğumun oldu kızlar sadce 2 ıkınmada 02.13 te kızım kaydı gitti içimden o anı Rabbim isteyen herkese yaşatsın göğsüme koydular kızımı yumuşacıktı mis gibi bi 10 dk dikişlerim sürdü bebeğimi giydirip anneme teslim ettiler ve ardından ebem beni giydirdi odama kadar götürdü.Siddetlenen ağrılardan sonra sadece 45 dk da hepsi bitti kızlar Rabbim inşallah herkese tüm bebek bekleyen annelere böyle güzel sağlıklı doğumlar nasip etsin.
Çok uzun oldu hakkınızı helal edin burada bir hatıra olarak kalsın hemde sizlere moral olsun diye yazdım kızlar. Kızım şuan yanında mışıl mışıl uyuyor çok şükür bende uyuyup biraz dinleneyim sabah çıkacağız inşallah öğleden sonra. Herkese hayırlı doğumlar Allaha emanet olun.