Çok doğru bi konu hakkında yazmışsınız ancak atladığımız bir konu var bence. Biz evet yüksek meblağ oduyoruz ancak gittiğimiz (en azından kendi adıma konuşayım) doktoru, hastaneyi, hastane koşullarını, imkanlarını en önemlisi personelin, doktorun davranışını , ilgisini, güler yüzünü, ulasilabioirligini araştırıp ona göre karar veriyoruz. Ve bunlar emin olun hastane koşullarında benim için çok önemli hususlar. Özel poliklinikte muayene ücreti bile deneyimli ve güler yüzlü bir Doktor olsun derseniz en az tahliller hariç (ankara kosullarinda) 300 tl iken hastanelerin de kaliteli Doktorlari bünyesinde bulundurması için de bu ücreti bir şekilde karşılaması gerekir. Yoksa kalifiyeli, yetenekli personel en önemlisi doktor bulunmaz ve küçümsemek istemem ama devlet hastanelerinden hiç bir farkı olmaz o özel hastanelerin. Mutsuz personel, işinde yetersiz ya da özensiz doktorlar, hemşireler, ebeler vb durum ile karşı karşıya kalırız. İkinci doğumumu yapacak birisi olarak şunu söyleyebilirim evet bilerek yüksek bi ücret ödüyor olabilirim ancak ben bu ücretin karşılığını fazlası ile hem doktorlari, hem hizmet hem de ilgi alaka olarak alacağımdan emin oldugum için çok da önemsemiyorum. Aksi taktirde beğenmediğimiz ya da hiç hoşnut olmayacağımiz tavırlarla karşılaşmak için özel hastaneye gitmemize gerek yok.. devlet hastanesine gidip hicbir ücret dahi vermeden muayene olup dogumu da orda yapabiliriz( genel olarak bahsettim elbette devlet hastanelerinde de işinde çok iyi ilgili alakalı doktor var ama emin olun onda da sıra almak neredeyse imkansız ve doğuma da o an kim nöbette ise o doktor girdiği için nasıl bir muamele ile karşılaşacağımız belirsiz). Yani kısacası demek istediğim biz o paraları hastaneye değil hastahane nin sağladığı ya da sağlayacağı hizmetlere oduyoruz..