MerveTaer Kızlar sezeryan Doğum yapan veya yapıcak olan var mı kaç günde ayağa kalkıyoruz ne kadar sürede kendimize geliyoruz ?
Kubra18 MerveTaer kisiden kisiye deqisiyor canim birz bunye meselesi ben belden uyusturmali sezryn oldum zatrn bacaklrimi hissttm an ayaqa kaldrdlr hastnde hemn yurudum yurudkce iyi oldum 3.qn kendi isimi kndm qormye basldm
Fasulyeninannesi MerveTaer kızımı sezeryan ile doğurdum iki yaşında şimdi oğluma 18 haftalık hamileyim o kadar rahat bir Doğum şekli ki peş peşe doğurmak istiyor insan sana spinal sezeryan tavsiye ederim her şeyi görüyor yaşıyor ve hissediyorsun ama acı ağrı olmuyor ameliyattan iki saat sonra yürüyebilirsin ağrın olursa bacaktan iğne yapıyorlar Doğumdan sonra baş ağrın olmasın diye bolca su ve kahve içmeni öneririm ertesi gün artık ağrını minoset bile geçiriyor evinde çocuğuna bakıyorsun bir hafta içinde ağrın tamamen kayboluyor canım 🙏👍🏻🤱🏻😇🌸
MerveTaer Fasulyeninannesi ya biliyormusun hiç korkmuyorum ama şu belden uyuşturmayla genel anestezi arasında kaldım panik yaparım diye korkuyorum
Kubra18 MerveTaer belden uyusturmali daha iyi hem bebeqe narkoz az qidiyor hemde bebeqi ilk sen qoruyorsun
Fasulyeninannesi MerveTaer aman diyim genel olma çünkü anestezi bebeğe geçiyor çocuğun sarılık ihtimali artıyor uykulu oluyor rahat ememiyor sen dikiş ağrılarını şiddetli olarak hissediyorsun kimisi yok çok ağrım olmadı diyor ya spinal olsalar demek hiç ağrıları olmycak uyuduğun için narkozun sende nasıl bir etki yaratacağını bilmiyorsun bebeğin çıkış anını göremiyorsun oysa spinalde anestezik madde bebeğe geçmiyor ve sen her anı yaşıyorsun olması gereken bu..hiçbir uzman sana geneli önermeyecek omurga yapımda problem ya da enfeksiyon yoksa artık hemen hemen her ameliyatta lokal anestezi spinal epidural kullanılıyor ❤😇
Babyboymom MerveTaer Bence genel anestezi yaptırma uyumak daha korkunç 😅 Ben belden aşağı oldum ilk bebeğimde çok rahat ve acısız oldu. Hem bebeğini de görüyorsun sesini duyuyorsun bunlar özel anılar
MerveTaer Fasulyeninannesi canım ben 17 yaşımda kist patladı yumurtalığımda kadın Doğum doktorları ve cerrah doktorlar girdi ameliyatıma Doğum haneyi gördüm o yüzden korkmuyorum genel anestezi yedim bi kere ama madem bebek için zararlı onun için herşeye katlanırım
Fasulyeninannesi MerveTaer kist ameliyatı farklı hayatım direk yumurtalıktan kisti alıyorlar hafif bir operasyon ama Doğumda içinden bir canlı ona ait eş ve suyu çıkıyor rahim 100 katına ulaşmış ve operasyondan sonra hızla eski haline dönmeye başlıyor ve dolayısıyla daha sancılı bir süreç oluyor yani varis olsun safra kesesi damar operasyonları fıtık falan Allah düşürmesin ama her gerekli operasyonda olabildiğince lokal spinal gibi teknikleri seçelim herkes uyuyup uyanmak sanıyor bi de uyanamamak var😔 ayy karamsarlığa bağladım akşam akşam hep bu hormonlar 😩😇🙄🤰
Esra1104 Merhaba canim, ben oglumda tansyon yüzünden sezeryan olmak zorundaydim. Belden asagisini uyusturdular ve gayet rahat gecti. 11 de sezeryandan ciktim ve aksam saat 6 da yürümeye basladim , 3cü gün de evdeydim. Hic bir sorun yasamadim cok sükür
MerveTaer Esra1104 ya inşallah bebeğim le çıkarız sağlıklı bir şekilde hastaneden dua edin 🙏🏻 Ben ve tüm hamile bayanlar için
MerveTaer Fasulyeninannesi ameliyatım 5 buçuk saat sürdü hafif bi ameliyat o kadar sürmez vücudumda kist patladı kisti direk almadılar zehirli sıvı yayıldı vücuduma 5 buçuk saat uyuttular beni ya o kist patlayınca acısından 2 büklüm oldum yürüyemiyordum sancısı feci bişey nefes aldırmıyor insana ben o acıyla 24 saat sonra ameliyat a alındım hafif bi ameliyat olsaydı Doğumdan korkardım zaten
Fasulyeninannesi MerveTaer kıyamam geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın inşallah standart kist ameliyatı çok oluyor seninki kötü olmuş ya benzer bi sebepten dolayı benim şu an tek yumurtalığım var onu da en mutlu anımda kızımı karnımdan çıkarıp bana sevmem için uzattıklarından sonra öğrendim önceki doktor bana söylememiş 4 yıl boyunca ne insanlar var neyse çok şükür evlat sahibi olabiliyoruz isteyen herkese nasip etsin rabbim sen de doğumu ya da anesteziyi ya da sonrasını hiç düşünme belli ki bünyen güçlü her şey çok güzel olcak inşallah 🙏😇🌸
Hazelgoktas Ben de sezaryen den ve belden yapılan iğneden çok korkuyorum.hadi doğum sırasında bana bir şey olursa diye de çok korkuyorum ve endişeliyim 🙁
Fasulyeninannesi Hazelgoktas spinalde başına gelebilecek en kötü şey tansiyonun genelde düşükse benim gibi bulantı yaşayıp kusacak gibi hissetmen olcak ama onu da yapamycaksın çünkü karın kasların uyuşmuş olduğu için kusma refleksi olmuyor ha bu dediğim de en fazla 5 dk sürüyor onun dışında çok zevkli benim kocam da yanımdaydı ortam çok güzeldi ben bulantı başlayınca sakinleştirici istedim damar yolundan verdiler çok iyi geldi korkma yani öyle yok felç kalırım yok Doğumdan sonra çok ağrım olur falan filan hiçççç öyle olmuyor 🙏🙏👍🏻👍🏻👍🏻🤱🏻👼🏻
MerveTaer Fasulyeninannesi ya üniversite hastanesinde doğumum olucak zannetmiyorum eşim o ortamdan kaçıyor ameliyat lafını bile duymak istemiyor fobisi var sanırım inşallah aslanlar gibi girip aslanlar gibi çıkarız bi profesöre gidiyorum özel olarak alırsa annemi alırım bakalım nasip
Fasulyeninannesi MerveTaer ya aslında yanında birinin olmasına çok da gerek yok çünkü sen uyanık olduğun için sürekli sohbet ediyorlar seninle benim eşim girdi ama kalas gibi durdu ameliyatı izledi konuşmasına fırsat olmadı bebeği gördü adam duygusal şoka girdi ben de başka hastanede Doğum yapılan benim doktor İzmir e geçiş yaptı şimdiki doktor çok şeker ama eski kafa biraz girmesin eşin derse hiç üzülmem herkes çıkışta seni bekliyor olcak kuzum hele bi de bebeğini emzir Harika bişy olcak ama göğüslerine Doğumdan iki ay önce göğüs kremleri sürmeye başla yoksa benim gibi Doğum dikiş acısı değil de yara olan göğüslerine ağlarsın🤱🏻😅😅🙏😇🌸
Fasulyeninannesi MerveTaer kelepçe değil de belki şeyi diyorlardır damar yolunu açıp bırakıyorlar ya kelebek diyorlar ona serum girişi yanionun dışında koluna sadece güzel bebeğinin adının yazdığı plastik bir bileklik takıyorlar 🌸