Mom0101 Ecmelbeyza tmm o iyi işte benimde 12. Kansız degilsin korkma demir depoların boş ama vucutta gezen kan iyi. Dr bana böyle aciklamisti. 12 baya iyi değer 10 un altı düsük oluyo dedi.
Ecmelbeyza 2bebek1huni Teşekkür ederim başladım keçiboynuzu özüne portakal suyuyla . Bide ferrum falan yazmış 🤦🏻♀️Dikkat edilecek inşallah sağolun
Ecmelbeyza Mom0101 şimdi anladım 🤭vücutta gezen kan iyi ama demir düşük ama birbirine bağlı değil mi ki inşallah düzelir .
Mom0101 Ferrumla o da artar. Benim pek artmadi 5-8-9 oldu demir serum değerim arttı, ama hgb 12 iyiymiş yani ferritin düsük olmasi tek basına bisey ifade etmez. Ferritin biraz zor yükseliyo depo oldugu icin iğne falan lazım hamilelikte de önermiyo dr lar
Mom0101 Yok cnm söyle düsün demir depolarimiz az ama vucutta dolaşan kan yeterli. Bebek oldugu icin iki kisiye kan lazım o yüzden depoların dolmasi zor oluyo. Vucut aldigi demiri direk kana veriyo kullanıyoruz. Hamilelikte depolar zor dolarmıs. Kan 10 un altına düsmedigi sürece sorun yok korkma. Simdi ilaca basladın yükselir ferritin de 1-2 de olsa bnm az da olsa artti