Ecmelbeyza Kızlar ferritinim 9muş çok düşük Ya pazartesi ilaç yazıcak doktor. Bunu nasıl yükseltebilirim etkili bir şeyler var mı 😞bide Allah korusun bebeğe sıkıntı olur mu ?
Lavinya8955 Ecmelbeyza kaç haftalıksınız? Benim ilk hamile kaldığımda yaptırdığım tahlillerde 9 falandı. İlaca başladık hemen. Şimdi yükseldi.
hazal_prensesim2021 Ecmelbeyza benimde hamile kaldigimda 8 di doktorum.ilac başladı şuan 33+1 haftaligim 13.5
Beyzaasiriinn Ecmelbeyza kuzum benimde 3.9 larda 3 farklı ilaç kullanıyorum ilaç içtikten sonra portakal suyu içiyorum emilimini %75 arttırıyomuş.Pancarı çorba ve salatalarda kullan dedi.Aslında demir takılması gerekşyo dahileye uzmanı öyle söyledi ama doktorumda ciddi alerjik etkileri olabilir riske atmayalım daha zaman var ilaçla gıdayla takviye edelim dedi.sabah feramat akşam gynoferon kullanıyodum frplex başlattı sabah akşam ve portakal suyu içmeye başladım kendim sıkıp sıkıp içiyorum.
Fsn26 Ecmelbeyza çay ve beyaz ekmek azalt. Kırmızı et tüketimini artır. Feramat 👍🏻 Benim bu şekilde 40lara yükseldi
Lavinya8955 Ecmelbeyza doktorun verdiği ilacı kullandım ferro sanol adı. Ayrıca kan yapan besinler;üzüm,pekmez gibi şeyler tükettim. Her ay kontrol amaçlı tahlil yapılıyor 9′a düşene kadar fark etmedi mi doktor acaba. Peki Doktorunuz ilaç verdi mi?
Ozge-16 Pekmez, siyah kuru çekirdekli üzüm, ceviz vb kuruyemiş ile kan ilacını destekleyin. Pekmezden sonra C vitamini içeren bir gıda alın. Ben de bu şekilde yükselttim.
Lavinya8955 Ozge-16 evet en son tahlili verirken sağlıkçı arkadaş pekmezin içine birkaç damla limon ya da portakal damlat dedi daha etkiliymiş.
Ecmelbeyza Lavinya8955 Bakmadı tahlil istemedi vegaferon kullanıyordum ona rağmen böyle olmuş detaylıya gidince çıktı 😔
Fsn26 Ecmelbeyza ayrıca demir ilacını aç karna al ve yemeğinde süt ürünleri olmasın en az bir saat geçtiyse ilaç alımından sonra o zaman petnir yoğurt yiyebilrsin. İlala beraber portakal, mandalina gibi c vitamini yüksek olan yiyeceklerle beraber al emilimini artırıyor.
Emire-09 Ecmelbeyza benim gebeliği öğrendiğimde 10 kusürdu kan ilacı başladık şuna 12 küsür düzenli ilacı kullanmak gerek bir de et koy sebze yemeklerine dedi doktorum bende öyle yaptım 😊
Fsn26 Ecmelbeyza pekmezde de fazla şeker var. Onu ne kadar tüketmen gerektiği konusunda bir bilgim yok canım doktoruna sorabilirsin. Kırmızı et tüketimini artırman be demir ilacını doğru şekilde kullanman artıracaktır diye düşünğyorum. Eğer hala artmıyorsa demir emiliminde bozukluk vardır bu durumda da farklı bir tedavi önerir. Hematolog veya kadın doğum doktorun
Beyzaasiriinn Ecmelbeyza bebeğimin gelişimi çok önde gidiyo özellikle kemik gelişimi.Doğumda çok sıkıntı çekersin dedi.Doğum sonrasında falanda çok sıkıntı çekersin dedi
Eczmery123 Ecmelbeyza o kadar düşükse demir ilacını damardan vermeleri lazım bence. Doktora bir danışsanız?