ElifNrkly Kızlar merhaba 6+2 haftalığız. Kan tahlilimde d vitaminim baya eksik çıktı. Fakat doktorum bununla ilgili bir vitamin falan vermedi. Sadece folik asit kullanıyorum. Sizin ekstra kullandığınız bi vitamin falan var mı (d vitamini b12 vb.) ve doktorunuz kaçıncı haftada bu ek vitaminleri verdi ?
SemihDamlaDalan ElifNrkly vitamin için erken henüz canım folikasitte de vitamin var merak etme vitamin bana 16.haftada verildi☺
tco ElifNrkly d vitamini kaynagimiz gunes. yukseltmek icin gunde 10-15 kollarinizi, bacaklarinizi guneslendirin🤗. Ama direkt gunes gormeniz lazim camin arkasindan olmaz . YiyEcekelrde yok denecek kadar az malesef. Guneslenmediginiz surece ilac alin degerler yine dusecektir.
Almira89 ElifNrkly canim benim de basindan beri d vit. dusuk🙁 Bu sebeple dr “New Life Nano Ditamin3 500 iu” vermisti. Agiz spreyi seklinde, gunde 2 fis kullaniyordum. Mukozadan emilim daha iyi demisti dr. (Hamileler icin gunluk 1000iu dan fazla doz onerilmiyor.) Bi sure kullandim ama bulantilarim artinca hap formunda olan “Solgar Vitamin D3 1000iu” kullanmaya basladim. 15. Haftadayim hala kullaniyorum cunku hamilelikte kan hacmi arttigindan dusuk olan bir degeri yukseltmek cok zormus. Bir de folik asit kullandim. Baska bir dr. a sor istersen neden vermedigini anlamadim.
sudamlasi ElifNrkly vitamin hakkında bilgim yok ama Ispanak üstesinden geliyo d vitamini eksikliğinin
SedaOzbier ya ben hiç vitamin kullanmadım.. doktor verdi ama kullanmadım..şimdilik bi sıkıntımız yok..33. haftadayım.. doğumdan sonra sıkıntım olursa bilemem 🙁
Cennettim Ben 10 haftaligim hamile kalnadan once doktorum duosfit ile folidays vitamin ilaci verdi dogum yapana kadar kullan dedi onun disinda da folik asit progeston aspirin kullaniyom
AkbyEzg Ben 10.haftaya kadar folik asit kullandım sonra dr m vitamin verdi Doğuma kadar ve Doğumdan sonra da içecekmişim elevit diye bir ilaç bende de d vitamin i eksik çıktı tek kullanımlık devit diye bir ilaç verdi bakalım hayırlısı şimdi 13, haftadayım
[silindi] SedaOzbier endişelenmeyin birşey olmaz inşallah vitamin bizden eksildiğini için yani bizim için veriliyor bebek için değil tabi depolanan vitaminler bebeğe de yetiyorsa doğal yoldan alıyorsanız ve yeterli geliyorsa iyi ben kullanıyorum ne olur ne olmaz diye çünkü yediğimiz içtiğimiz çoğu şey doğal değil artık