Ayseege6156 BuseBuse benim eşim etçil biri ben gün aşırı antirikot pirzola et sote yapıyorum hertürlü ete mecbur hep dokunuyorum 😅😅 inşallah bişeycik olmaz
Cemrreedemirci BuseBuse elinizde açık bi yara vs varsa toksoplazma riskine karşı çiğ ete çıplak elle dokunmayın deniliyor. Aynı şey iyi yıkanmamış sebze meyveler için de geçerli. Elinizi güzelce sabunladıktan sonra hiç sıkıntı yok.
dugmeninannesiii BuseBuse ister istemez dokunuyoruz yani yemek yaparken. Tabi o elle bi yere dokunmamaya özen gösteriyorum. Kuzenim denedi bizzat kurbanda hamileydi et doğrarken parmağını kafasına değdirdi ve bebişin kafasında aynı yerde resmen leke var. 😃 yani ben inanıyorum artık
Nuray23 BuseBuse leke olur diye degil bunlar batil inanc. Toxoplazma dan korunmak icin pek tutmamak gerekir ya da eller iyice yikanmali👍😊😊
Minay Ben kurbanda hamileydim tuttum şimdi de lazım oldukça dokunuyorum ama öyle derler bebekte iz olur diye ben pek inanmıyorum yine de elimi bi yere sürmeden yıkıorum hemen 😂
Uykulugebe BuseBuse o ciğer değil miydi ya? Ciğere dokunup sonra vücudumuzda nereye dokunursak bebekte aynı yerde leke oluyor. Yengem denemisti kuzenimde aynı yerde ciğer lekesi var. Eti ilk defa duyuyorum
H-melek BuseBuse tabiki tutabilir. Bilimsel olarak ne gibi bir zararı olabilir ki? Çiğ eti yemedikçe bir sakıncası Yok.
dermus BuseBuse koftedemi yapmayacagiz 😄 valla mecbur dokunuluyor et kizartma kofte filan yapiliyor mecbur.