Hemencecik başlıyorum.
40+5 te suniyle doğumu başlatacaktık,ne nisan ne bir agrı hiç bir belirtim yoktu doğuma dair,çatı muayenesi de olmamıştım açıklığım varmı yok mu onu bile bilmiyordum .neyse sabah 9da işlemlerim yapılıp nst ye bağlandım önce sonra açıklığa bakıldı 1cm di 😏daha yolun çok başındaydık.suni sancı verilmeye başlandı ben zannediyorum ki serum takılınca hemen başlıyor sancılar 😂😂ilerleyen saatlerde tekrar açıklığa bakıldı,dedim ilki çok acımadı Buda acımaz ortalığı inlettim meğerse açılma ilerlesin diye zorlamış biraz.sonra her kapı açılışında korktum açıklığa bakacaklar diye 😊aşırı sancım yoktu yürüyordum devamlı odada.tekrar geldiler ve suyumu patlattı hemşire,ardından doktorum geldi birde o baktı üst üste 😢2,5 cm olabilmişti kaç saat sonrası.sonra sancılar gelmeye başlamıştı suyum patlayınca,serum da yarılandı artık.sancılarım artık 30 saniye de bire düştü.dipnot olarak aslında suni dayanılmayacak bişey değil bir süre sonra elbet zorluyor ama en zoru 30 saniye de bire düşünce devamlı geldiğinden gücünüz kalmıyor artık.8saat suni sonunda tekrar açıklığa bakıldı tam bir hayal kırıklığı.3 olmuştu,hemşire rahim duvarı kalın incelemeden ilerlemez diyordu bebek zaten kanala inememişti hissediyordum hep yukarılardaydı.doktorum geldi hala normal doğuramazsın diyemem deyip duruyordu ama gücüm tükenmişti artık.bilsem ki ilerleyecek az daha sabrederdim çünkü epidural taktıracaktım.sezaryen istiyorum gücüm tükendi dedim ve sezaryene alındım.hepimizin dediği gibi bişey hissetmiyorsunuz ama lambaya bakmayın herşey gözüküyor 😂 iğnede zerre acıtmıyor .zaten canlı kesselerdi umrumda değildi çok yorulmuştum.sonra bi ağlama sesi bebişim çıkmıştı cook minik ten tene temas yapılabildi 😢 sezeryan sonrası çok titredim ben elime kokuma hakim olamadım ama geçti.ayağa kalkarkende zorlanmadım başım dönmedi yada ağrımadı.karına bastırırken de çok acımıyor korkmayın.şimdi bir haftalık olduk bin şükür evinizdeyiz.herkese hayırlı doğumlar diliyorum 🙏