MahmutDilanDemir Hanımlar şuan altı buçuk hamileyim bebeğim 1 kg şuan normal mı acaba doktor neden vitamin ilacları almadın dedi şimdşye kadar içmedim herkes zararli içme dedi üçmedim acaba üçmedim diye mi bebek 1 kg
Mavil MahmutDilanDemir neden vitamin folik asit vb almadın canım bebeklerin ihtiyacı var dışardan tamamlayamadığımız için doktorlar veriyo zaten şimdiki yiyecekler hep hormonlu vs onlar daha zararlı bana göre
Espbulut MahmutDilanDemir doktor ilaç yazmadı almadım diye bir şey Yok ki hamilelikte folik asit kullanımının ekmek su kadar önemli olduğunu sanırım herkes biliyordur. Diğerleri takviye elbette ki ama Folik asla atlanmamalıydı inşallah sorun çıkmaz ileride hayırlı doğumlar 🙏
MahmutDilanDemir Mosimosi bilmeden konuşmayın niye oyle bşy yapaym şuan gercekten altı buçuk hamileyim ve zor durumfa olduğum için buraya yazayım dedim
Mosimosi MahmutDilanDemir iyi bakalım. O zaman şöyle yardımcı olayım size. Folik asiti gebe kalmadan önce kullanmaya başlamamız gerekiyor. Gebe kaldıktan sonra kan ilacı, Demir, b12. Balık yağı, magnezyum. Tetanos aşıları. Gerekirse enfeksiyon ilaçları. Bunlar ilk aklıma gelenler... Hangi akla hizmet bu zamana kadar ilaç kullanmadığınızı anlayamadım.
MahmutDilanDemir Mosimosi doktorda bütün tahlilerimi yapmiştım normal çıktı doktor ilaç yazmadı bende almadım bide herkes ilaç zararlı kullanma diyincr hiç almadım
deletedmom43 İşte doktorları dinleyin diye boşa demiyoruz. Doktorun verdiğine inat, etraftaki cahilleri dinliyorlar ve olan bebişlere oluyor. Bol bol muz,süt,kaşar peyniri,ceviz,badem yemeye çalış. Umarım bebişin seninle olur🙏🏽
esrmhmt Ya inanılmazsın zararlı dediler kullanmadım? Kim dedi böyle bir şeyi nasıl derler hangi akla hizmet dediler de sende kullanmadın 🤔 neyse zararın artık neresinden dönersen kardır dicemde bir bebekten bahsediyoruz keşke böyle bir şeyi yapmasaydın.
Yildizim Milletin lafı ile insan nasıl karar verir anlamıyorum. Folik asit kullanımını her doktor gebelikten önce bile öneriyor üstüne basa basa söylüyorlar hatta. Benim doktorum sırf herkesin ondan bundan lafı yüzünden şimdi gebeliği kimseye söyleme dedi inanır mısınız? Her ağızdan bir laf çıkar herkes sana bir akıl verir ilacı bile bıraktırırlar dedi bana
MahmutDilanDemir Hanımlar şuan gerçekten moralim çok bozuk sizlerde çok güzel destek oldunuz allah razı olsun
Esa MahmutDilanDemir canım tam olarak haftan kaç? Kullanmadiklarin arasında en önemlisi folik asitti 12. Haftaya kadar kullanmak gerekiyor bebekteki dogum kusurlarını önlüyor. Vitamine gelince ben 25. Haftada başladım 1 ay kullandım bebeğimin kilosu hep haftasına göre uyumluydu ve normal kiloda doğdu. Kan tahlilinde kanın düşük çıkarsa ve kan ilacı verirse mutlaka kullan beslenmene dikkat et sen aç hissetmesen bile ara öğün olarak bebek için yemen gerekiyor. Folik asit zamanı ilaç olarak geçti ama hamilelik boyunca folik asit içerikli yemek faydalı kıvırcık salata ye ve lütfen kimseyi dinleme onlar tıp okumadi kimse doktor değil sen ilaç zararlı diye vitamin folik asit icmemissin ben hamileyken iki kez antibiyotik kullandım zararını gormedim. Bu konuyu açmak istemiyorum aslında ama oruç tutmuyorsundur inşallah