Cennetulmeva merhabaa, keske folik asit kullansaydiniz ben hamile kalmadan iki ay once baslamistim kullanmaya bu da gebeligimde kullanma suremi azaltmisti zaten takviye vitaminler vermisti doktor da folik asiti kestigi zaman, tetanoz asilarimiz, aylik rutin kan idrar tahlillerimizi, gebelik sekeri testini ve ayrintiliyi yaptirdim.. keske yaptirmasaydim demiyorum.. yaptirmadigim iki sey var ikili ve uclu tarama testi, cunku bebegi ne olursa olsun aldirmayi dusunmedim, bir sknti varsa da ayrintili da gormek istedim acikcasi.. cok sukur gelisimi 3 hafta onde olmasi disinda birseyimiz yok ki bu da problem degil.. ilac degil ama doktorun verecegi folik asiti, demir ilacini vitaminleri keske kullansaydiniz.. bazi zamanlar doktorlarin yaptirdigi testlere va para tuzagi diye bakiyoruz ama gebelikte ne yazik ki boyle dusunmek biraz sabit fikirlilik gibi geliyor bana.. yaptirmak zorunda degilsiniz ama size bir ilac verilirse de -bu vitamin olur, demir olur- kullanmayi ihmal etmeyin 🙏🏻 Hem kendi hem de bebeginizin sagligi icin