Nuray23 rahsan 9.haftamdan beri ilac kullaniyorum. 0.01 cikmisti benim. Her ay duzenli kan verip dahiliye doktoru ilaci ona gore ayarliyor. 0.01 olan tsh im simdi 1bucuklara cikti olmasi gereken de 2bucuk ve altiymis ama benimki kadar da dusuk olmamasi gerekiyormus. T4 de 0.60larda yanlis hatirlamiyosam. 1 2 haftaya kadar yine kontorlum var. Duzenli doktora gozukurseniz ona gore bi tedavi alirsiniz skinti olmaz allahin izniyle
Esraa54 rahsan benim tam tersi tiroid değerim yüksek çıkmıştı kadın doğum doktorum dahiliyeye görünmemi söyledi gittim bir tane hap verdi doğuma kadar hatta doğumdan sonra bile kullanmamı her ayda konrole gelmemi söyledi her gittiğimde kan tahlili yapıp değere bakıyor daha bir kere gittim şu an daha o gittiğimde de değerin güzel hapa devam et her ay kontrole gel dedi
rahsan Miniee bende bugün göründüm doktorum ilerleyen zamanlarda dahiliyeye görünebilirsin dedi de çok üzerinde durmadı yeme içme ile düzelebilecek birşeylse dahiliyeye gitmeyeyim hiç bu süreçte olabildiğince az hastaneye gitmek en iyisi çünkü
rahsan Benim normalde referans aralığı 0.88-1.72 arasında benim değerim 0.79 çok düşük değil ama referans değerinin altında çok düşmemesi için hastaneye gitmeden yapabileceğim birşey var mı yeme içme konusunda ?
esraizmirli rahsan ben dahiliyeye gitttim hiçbişey yapmadı ilaçta vermedi 1 ay sonra tekrar baktır dedi baktırdım yarın sonuç alıcam düşük olması yüksek olmasında daha iyi dedi ama bilmiyorum 🤷♀️
Miniee rahsan diğer değerler normal olduğundan üzerinde durmadı heralde inşallah önemsizdir, benim bayadır düşük, ilkte 0,81 ikincide 0,79 çıkmıştı. Tuzluda yiyorum ben duzelecek olsa düzelirdi.
rahsan esraizmirli internetten okuyunca düşük olmasının da olumsuz yönleri varmış iyot tüketmek tavsiye ediliyor. Tuzu biraz arttırmayı düşünüyorum tuzlu leblebi felan belki işe yarar
Nuray23 esraizmirli allah allah benim gittigim dahiliye onemli gordu dusuklugude ilacla dengede tutucaz dedi. 9.haftamdan beri ilac kullaniyorum. Daha gecen ay degerleri begendi. Iyiye gidiyor dedi. Valla kim neye gore tedavi uyguluyor bilemiyorum ki😁😁
esraizmirli Nuray23 hamileliğim ilk aylarında düşük olması normal dedi bende anlamadım valla beye göre kime göre karar veriyolar🤷♀️😀
Miniee Nuray23 TSH onemli onu dengede tutmak lazım, senin baya düşükmüş ilaç tedavisi yapması normal, benim sadece T4 düşüktü onuda önemsemedi diğer değerler normal olduğu için heralde
Nuray23 esraizmirli bana da bi panik yaptirdi kadin dogum doktorum hemen dahiliye ye gonderdi. Dahiliyeci de bakti ilaca baslatti. Doguma kadar kullanacaksin buyuk ihtimalle dedi. Halbuki tsh 1bucugun ustune cikti. Bu seferde cok yukselcek diye korkuyorum😂😂😂. Hakkimizda hayirlisi bakalim.
Nuray23 Miniee t4 en sonki gittigimde 0.60lardaydi. Tsh da 1bucugun ustune cikmis. Sordum ne kadar daha kullancam diye buyuk ihtimal doguma kadar dedi. Neyse hakkimizda hayirlisi olsun bakalim😊
rahsan Miniee benim de aynen tsh normal yalnız t4 düşük benim de doktor dahiliyeye görünebilirsin dedi fakat çok da üzerinde durmadı sizinle aynı durum 🙇🏼♀️
Lavinya8955 Arkadaşlar tsh önemli bir değer. Dengede tutmak lazım. Benim de malesef yüksek çıkmıştı ilaca başladım. Yeme içmeyle ayarlayamazsınız mutlaka dahiliye doktoruna görünmeniz lazım🌼
esraizmirli Nuray23 yarın birdaha kendi doktoruma sorayım bakalım ne diyor ya da tekrar bir dahiliyeden randevu alırım 🤷♀️