4 haftalıkken öğrendim hamileliğimi. Bu günler geçer mi geçer mi diyordum sonunda geçti 🥰 Yavruma kavuştum çok şükür.
Aslında hamileliğim boyunca her şey son derece normal ilerliyordu. Hiçbir sıkıntım yoktu. Bebeğin gelişimi de benim sağlığımda çok iyiydi. 5 aralık cumartesi sokağa çıkma yasağı vardı. Evde eşimle oturuyorduk öğlen saatleriydi, ayaklarım çok şişmişti. 1-2 haftadır zaten ödemim vardı, ama o gün ayrı bir şişmişti ayaklarım. Normal gelmedi bana ve doktoruma whatsapptan ayaklarımın fotoğraflarını çektim attım. Bana tansiyonumu ölçmemi söyledi. Bi ölçtük 16-9 çıktı. Doktorum dediki yarım saat arayla tekrar ölçün, eğer düşmezse hastaneye gel. Dediklerini yaptık ve tansiyonum düşmedi. Hastaneye gittik, nst ye girdim herşey normaldi. Tansiyonumu ölçtüler birkaç kez, birinde normal diğerinde yüksek çıktı. Doktorum tansiyon ilacı yazdı, dediki bunu bir kullan. Eğer kontrol altına alabilirsek tansiyonu çok iyi olur bir gün bile bir gündür bebek için dedi. Salı günü sabahtan kontrole gelirsin, aksi birşey olursa hemen gel dedi. Bu arada yolda da annemi almıştık, annemle birlikte hep beraber evimize döndük annemde bizde kalacaktı o gün ne olur ne olmaz diye. Eve geldik yemek yedik tansiyon hapımı fln içtim. Birkaç saat sonra çarpıntı hissettim ve tansiyonumu ölçtük 18-10 çıktı doktor hemen gel sezeryana alıcaz bu kadarı çok fazla dedi. Saat 21:00′di hastaneye gittiğimizde. ve en son saat 20:00 de birşeyler yemiştim. dediler ki biraz aç bırakmamız lazım seni, gece 2-3 gibi alıcaz. Ama tansiyon müsade etmedi 🥰 Yine yükseldi. Saat 23:30 gibi sezeryana alındım, 23:40 da da oğlumun yüzünü gördüm 🥰 Spinal sezeryan oldum, zaten genel anestezi veremeyiz tansiyondan dolayı dediler. Oğlumu gördüğüm o ilk anı ömrüm boyunca unutamayacağım 😍 aylar boyunca süren merakım, endişem, acaba sağlık mı, herşeyi tam mı vs gibi tüm hamileliğimde kafamdan geçenler biranda son buldu. Çok şükür sağlıklıydı 🥰 hemen yanıma koydular, tentene temas ettik. İnanılmaz bir duygu, anlatabilecek kelimeler bulamıyorum. Bakmalara doyamıyorum, hele kokusu 🥰 odamıza geldikten sonra ağrılarım vardı, ilk yürüyüş zor oldu. Ama inanın ikinci gün çok daha iyi geçiyor. Her geçen gün toparlanıyor insan. Şu an çok daha iyiyim, şükür. Hastanede annem, eşim, kayınvalidem ben kaldık. Annem ve kayınvalidem biraz delirttiler beni😂 yok süt gelmiyor, yok doymuyor aç bu çocuk. Meme ucum oğlumun ağzına büyük geldi alamadı. Silikon uç ile emzirelim dedi hemşire. Ama zaten sezeryan olmuşum, süt desen damla damla çok çok az geliyor. Bi de etraftan öyle şeyler duymak insanı üzüyor. En son hemşire azarladı bu ikisini😂😂 dediki, annemizin yanında böyle şeyler söylemeyelim. Çok normal bunlar. 1-2 güne görün siz sütünü dedi. Dediği gibi de gerçekten evimize geldiğimiz gün, şakır şakır akmaya başladı sütler. Eve gelir gelmez sıcak duş aldım, duşta biraz masaj yaptım göğüslerime ve çıkınca sağdım. Kanallar açılsın diye. Sütler akmaya başlar başlamaz da hemen emzirmeye başladım. Çok şükür emiyoruz. Yarın ilk kontrollerimiz var🥰
Allah bütün hamilelere, bebeklerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Dünyanın en güzel hissiymiş bu. Alnıma çok seviyorum ulennnn yazıp sokaklarda koşasım var, öyle bir aşkmış 😍 Ben artık happy mom a veda edip, happy kids e geçiyorum kızlar🌸 Hepiniz Allaha emanet olun❤️