Kızlar Rabbime şükür sonunda ben de doğurdum. Gece 12:30 birden gelen nişan ve suyun ardından tam bir saat evde sancı çektim. Sancılar 5 dk bir geliyordu ve her geldiği sırada az az suyumda beraberinde geldi. Hemen annemi arayıp bavulumuzu alıp hastanenin yolunu tuttuk. Ben doğum sabahı bulur düşüncesiyle doktorumu aramadım nasıl olsa sabaha yetişir diye. Saat 2:17 de hastaneye giriş yaptık nöbetçi doktor çatı muayenesi yaptı ve 7cm açıklığım olduğunu söyledi. Hemşire isterseniz kendi doktorunuzu aratalım dedi ben de gerek yok zaten az kalmış bir saate doğururum her halde dedim. Sancılar 2 dk ya düştü. Sancı gelirken dayanılmaz oluyor ama geçince dinleniyorsunuz. Sonra hemen doğumhaneye alındım. Açıklık 9 cm dediler, ıkındırdılar baya. Ne yalan söylim ıkınma konusunda çok zorlandım boynum ve yüzümde kızarıklıklar oluştu. Daha sonra doktorun gelmesiyle açıklık 10 cm oldu, ıkın nefes alma bağırma dedi doktor ama ben ıkınma olayını yapamadım pek. 😶
Doktor sen güçlüsün diye diye beni gaza getirdi ama ben ebe ve hemşireden yardım istedim. Onlarda karnıma baskı yaparak yardımcı olacaklarını söylediler. Kolay değildi ama 02:50 de birden kızım kaydı gitti kucağımdan ve doğdu hamdolsun. Toplamda sancılarla birlikte 3 saatlik bir serüven oldu.
kızım O kadar güzeldi ki tüm acılarımı unuttum. Kızımı hemen kucağıma verdiler 😍 3120 gr 50 cm doğdu. 4 iç 1 dış dikişim oldu. Şimdi hastanedeyiz ve istirahat ediyoruz genel tetkiklerin ardından nasipse akşam evimize gideceğiz. Sütüm hemen geldi emerken çok canım yanıyor ama emmesi de gerek.
Bu süreçte beni kurtaran en önemli şey depend külot oldu normal doğum sonrası inanılmaz kanama oluyor çünkü. Bir de lcw dan gecelik almıştım onu giydim. Lohusa takımımı açmadık bile. Kızım yanımda uyuyor şimdi. Doğduğundan beri memem ağzında olduğu için emzik verdim şimdi yoksa uyumuyor. Philips avrnt ultra air emziği hemen tuttu. Mutlaka çantanızda bulundurun derim.
Sorunuz varsa yanıtlarım inş. Rabbime sonsuz şükürler olsun, isteyen herkese nasip etsin. Gün sayanlara da kolay doğum diliyorum 🌸🙏🏻