Ozge3747 ib_21 Yani saçma sapan papağan gibi aynı şeyleri tekrar edip duruyorlar. Nasıl normal Doğum kişiye göre değişiyorsa Sezeryan da öyle. İnsanların moralini bozmaya korkutmaya ne gerek var. Ona kalırsa ben normal doğum yapıp dikişlerden dolayı 20 gün oturup kalkamayan hareket edemeyen arkadaşım olduğunu biliyorum
Ozlmkcr Tatlimm_tatlimm sordum sordum hatta nolmus bılıyomusn dogum esnasında kanla beraber sıvı unutmuslar ıcınde ınıhap olmus yatıs yaptılar suan hastanede yatıyorum agrının sebebı ıhmalkarlıklarıymıs eger ıntıhabı kırutamazlarsa tekrar amelıyat bebkte bende perısan olduk
Tatlimm_tatlimm Ozlmkcr haaa o zaman olur ağrı ama normal olsaydı ağrı falan olmuyor ben sezaryen olanlara hayret ediyorum hemen ayaklanıyorlar genelde. Olumsuz 1 2 tane var ama onlarda mutlaka komplikasyonlar olmuştur
Seymit Essenr Ben bu görüşe tamamen karşıyım üstelik artık normal doğuma vajinal doğum denilşyor çünkü iki tür doğum da normal artık. Ne yapalım illa vajinal doğurucaz diye korkularımız bebeği etkilemesine son anda oluşacak komplikasyonlara izin mi verelim. Her türlü risk var ama vajinal doğumdan korkan bir insana normal doğur normal doğur ayy sezeryan mı olacaksın çok zor felan demeye hiç gerek yok. O kadar çok vajinal doğum istediği halde nasip olmayan kadın var. İkisi de doğum sadece sezeryan doğum olan kadınlara doğuramadın gözüyle bakanlara bu tepkim. Daha yolun başındayım ama sezeryan tercihim. Rabbim utandırmasın İnşallah sağlıkla kurtulmayı nasip etsin.
Asli94 Ilkn57r 4 ay önce sezeryan dogum yaptım aynı gün geldi sütüm sezeryanı bu kadar kötülemeyin doktorum demişti normal dogum yapanlara madalyamı takıyolar diye şükür çabuk ayaklandım illaki normal dogumda agrı acı dikiş oluyodur lütfen burda birçok anne adayı var yanlış bilgiler vermeyelim
asliea Essenr normal doğum bebek için riskli, sezeryan doğum bebek için sağlıklı. Burada herkes herşeyi bebek için yaptığını söylemiyor mu ? Sorun yok o zaman 🌹
Annnnneeesss Hayatımda verdiğim en doğru karar sezaryen olmaktı . Tabi ki kişiden kişiye değişir , herksin acı eşiği farklıdır ben mesela ameliyattan çıktıktan 10 saat sonra oturarak bebeğimi emzirdim .
Myssr Essenr doguma yakin annenin bagirsak bakterileri rahme iniyo ve bebegin ilk bagisikligini anneden aliyo sezeryan oldugunda bu olmadigi icin bebegin bagisikligi daha düsuk oluyo. Sut gelmezse bi de mama girerse devreye ordan da bağışıklık alamiyo.anne bebek güvenli bağlanma da zedeleniyo. Eee annede bi ameliyat yasamis oluyo. Daha önce sezeryan olmus kadinin plesantayla ilgili ikinci ucuncu Hamilelikte riskli olma ihtimali artiyomus vs. Bi cok sey var. Korkutmak gibi olmasnda
Esrahmet Myssr neden bu kadar korkutuyorsunuz ki her normak Doğum yapanın bebeği sağlıklı mı doğuyor yada bağışıklığı çok mu güçlü oluyor?? Her normal Doğum yapanın bebeği çatır çatır emiyor mu?? Yapmayın çok yanlış düşünüyorsunuz bence
Esrahmet Essenr valla güzel kardeşim bu bünyeyle alakalı normal Doğum yapanlar yada yapacaklar kusura bakmasın da mıy mıy yapıları varsa sezeryan yada normal hiç fark etmiyor mıy mıy insan her ikisinde de mıy mıy.. 34.haftada acil Doğuma alındım 30 saat sonra açılmam olmayınca sezeryena aldılar ne yapaydım yani ben illa normal Doğum olacam diye tutturup hem benim hem kızımın canını hiçe mi sayaydım?? Normalde 3 günde çıkılıyor ben riskli gebelik geçirdiğim için 5 gün yattım hastane den geldim annemle oturdum bir güzel bide evimi temiZledim. Hiç yattığımı bilmem Doğum olmayacağı için daha 1.5 ay olduğu için hazırlıksız yakalandık. Hiç kimseye bakma normal ya da sezeryan kurtulduğuna bak bir an önce 1 sene oldu ne sızlama ne birsey hiç birsey hissetmiyorsun en azından vajinan da dikişin olmuyor vajinan sarkmıyor normal Doğumda ki gibi ha birde süt gelmez diye korkma erken Doğum yaptığım halde 1 hafta sonra tam anlamıyla indi sütüm kızım hala emiyor
Aksoytetik Esrahmet çok güzel yazmışsınız. Maşallah kızınıza🙏 Rabbim sağlıklı ömür nasip etsin tüm yawrulara ve annelere
Esra-dmr Essenr kötü bakmak demeyelim ama kişiden kişiye göre değişir. Sezaryenden çok hızlı kalkan da var çok çeken de. Normal de gayet iyi kalkıp dünyanın dikişini yiyen de. Normal doğumda da gayet fazlasıyla dikiş sorunu yaşayan kadınlar var. Herkes kendi başına geleni bildiği için herkesin aynısını yaşayacağını düşünüyor bu normal. Ama tamamen fiziksel yapısal ve doğru doktor farkı var. Ben ikiz doğuracam inşallah karnımda öncesinden 3 ameliyat yeri var boydan boya bir dikiş yani baya büyük. MECBURİ sezaryen diyorlar. Ama emin ol mecbur olmasam da sezaryen isterdim çünkü kocaman ameliyatlardan bile 2 günde kalktım çok şükür . Buda tercih meselesi. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize 🙏🏻☺️
Myssr Esrahmet bu benim düşüncem degil okudugum kitaplarda gecen doktorların soyledigi bisi. Anne saglikli beslenmiyosa normalde dogursa etkiler tabiki. Sezeryani isteyenlerin son zamanda normal isteyenleri hayr sezeryan kltu degile ikna etmeye calismasi her yerde var. Asil neden oyle? İstiyosaniz yapin gecin
fatmaozdemir1 HtcByz benimde fıtıktan dolayı sezeryan olacak acaba belden uyuşmamı yoksa genel aneztesi mi uygulanır bir bilginiz varmı
Essenr Nilaykirikbas5516 neden analık sadece çocuğun alttan çıkması anlamına mı geliyor üstten çıkarsa ana olmuyomu
Nilaykirikbas5516 Essenr öyle bisey demismiyim ki ben keyfi yapanlara dedim ana olmuyor demedim isterseniz iyi okuyun
Nilaykirikbas5516 Essenr ayrıca lafı başka yerlere çekip de insanları doldurmaya çalışmayın ben kimsenin anneligine laf etmem de haddime de değil çünkü bende bir anneyim benim demek istediğim sağlıklısı varken neden keyfine insanlar sezeryan seçer ki onalra kızıyorum kiniyorm dedim bi taraflarinizdan laf atmayin bence
Essenr Nilaykirikbas5516 bu tabiki keyfi başka anlama gelmiyor zaten normal yapmaktan korkan kadınlar sezeryan istiyor bende korkuyorum ve keyfî olarak sezeryan istiyorum bu secimimi kimse eleştiremez canım sende bı kadınsın kimsenin kararını eleştirmek yerine saygı gösterip empati kurup destek verebilirsin
Essenr Nilaykirikbas5516 ikisi de doğum şekli her anne nasıl doğum yapacağını bilir ve kendi karar verebilir bu herkesin kendi seçimi Kendi vücudu.normal sağlıklı olabilir ama ama iki doğumda kendine göre zor normal yapıp iyileşmeyen kadın çok var kınamak sana ve kimseye düşmez ayrıca kimsenin seçimini kinayamazsin bu her kadının kendi seçimi ve hür iradesi