Essenr 3 normal, 1 sezaryen yaptım. Sezaryenim de plansızdı, normalden döndü. Sezaryen bence iyi ki var, aksi durumda ya oğlumun boynu ya da benim pelvik kemiğim kırılmış olacaktı.
3 gün sancı çektim, 7-8 cm e kadar zaten ağrı hissetmiyorum da son 10cm olduğunda doğmak bilmedi. Yok inmiyor çocuk mümkün değil. Doktorlar ebeler o an dedi “bunda bi iş var bak ultrasonda göremiyoruz sezaryen gerek bir sıkıntı var” dedi
Başının yanına elini sokmuş,boynunu da yana kırdırmış.Kanala kulakla giriyor çocuk öyle düşün.
Sezaryen o yüzden benim son doğumum da hayat kurtarıcı oldu.Evladım da şimdi 2 yaşında.
Normal doğumlarımda dikişli ve dikişsiz olanı var.Sezaryen dikişiyle kıyas edemem şahsen çünkü benim epizyotomi dikişlerim öyle zorlamamıştı normal olanların birinde.Sezaryende 4 saat sonra uyuşma geçince ayaklanmıştım ama evde yatağıma yatamadım yüksek geldi.Koltuğa otur kalk bi zaman alıyordu.Gene de bebeğimle ben ilgilendim. Sütüm sezaryende hemen gelmişti ancak sancı çekip normalden döndüm diye mi bilmiyorum. Hiç sancı çekmeden sütü gelen sezaryenliler de var. Ayrıca süt ve emzirme işini psikoloji çok etkiliyor. Normal doğum yapıp “sütüm yetmiyor çok ağlıyor bak damla zor çıkıyor” diyip stres yapıp sütü gelmeyen de gördüm ben.
Bir çocuğu normal veya sezaryen ile doğurmak kucağına almanın zorluğu 1 gün. Bir çocuğu büyütmenin zorluğu, 1 ömür.
Bana da 3 tane doğurduydun,bu nasıl normal olmadı? (Yani sen yapamadın beceremedin mi) şeklinde yaklaşan sorgulayan oldu.Çok güzel cevabını verdim,hiç kafama takıp kendimi üzmedim.Hadsizlik edene haddini bildirin.
Analık bir kadının çocuğu nereden çıkarttığıyla oluyorsa, orda burda normal doğurup çöpe sokağa atanlar ne oluyor?Ben bunu sorunca cevap veremiyor o zihniyettekiler.
Arkadaşımın yarın doğumu 2. var az daha dursun diye bekletiyorlar.Plasenta previa ve acreatası var. Sezaryen olacak ve karnı dikine kesilmek zorunda plasentanın yerleşimi sebebiyle.Rahimi alınacak,mesaneden de ameliyat olacak.Kullanacağı ilaçlar sebebiyle bu bebeğini hiç emziremeyecek.Onun bu riskli durumunu eleştirenler dahi var.
Sen ve bebeğin sağlıklı olsun gerisi yalan.Herkes her zaman konuşacak bir şey buluyor.
Oğlumun doğumu bitti, 2 yaşında diye “konuşma ve bezi bırakma” konusunda soranlar var.Tlfları dahi açmıyorum artık 🤷🏻♀️