Merhaba kızlar. Sonunda bende doğurdum şükürler olsun. Biraz içi buruk bir anne oldum.Hikayem ise şöyle;
05.12.2020 de akşam saat 22.00 de karnımdan kasıklarıma belime yayılan bir ağrıyla sancılarım başladı. Bebeğim makat geliş olduğu için hiç konduramıyordum sancı olduğuna. Beklemeye başladım ve gaz sancısı herhalde deyip kendimi geçiştirmeye başladım. Bir saat böyle geçti. Daha sonra yoğunlaşmaya ve sıklaşmaya başladı ve lavaboya girdim nişanım gelmişti açık pembe kıvamlı yoğun bir akıntı şeklindeydi. Sakinliğimi koruyup duşa girdim.Yarım saat duşta kaldım ve sancıları güzel karşılıyordum. Sıcak su birebir kesiliyor gibi oluyordu.Baya rahatlamıştım,duştan çıktım üstümü giyindim. Doktorumu aradım. Doktorum acil hastaneye gelip muayene olmamı istedi.Gece saat 03.00 civarıydı. Kız kardeşim doğumum yakın diye bende kalıyordu. Çantaları kontrol ettik. Hemen evden çıktık Çukurambar Koru Hastanesi’ne geldik. Acilden giriş yaptık,doğumhane bölümüne alındım NTS ye bağladılar sancılarım 180-200 aradıydı. Ebe açıklığımı ölçmek için çatı muayenesi yaptı ve 4 cm açıklık olduğunu söyledi. Doktorumu aradılar acil olarak açıklık 4 cm diye. Doktorum ultrasonla bakılmasını istedi. Oğlum makat gelişti hala. Hemen tekrar doktoruma bilgi verildi. Ben artık dayanamıyordum çok acı çekmeye başlamıştım sancılardan. Doktorum ameliyathaneyi acil hazırlattı ve 10 dk içinde sezeryan doğuma alındım. Anestezi doktoru geldi ve öne eğilir şekilde omuzlarımı düşürüp çenemi iki göğüsümün arasına gelcek şekilde eğmemi istedi. O an sancılar geldiği için ve hazırlıksız hissettiğim için kendimi irkildim. Acı vesayre asla yok kızlar. Ben kendi kendime kıpırdadım ve 4 kere denendi olmadı 5. de tuttu. Hemen birden ayaklarıma bir sıcaklık geldi ve uyuştum. Sonda uyuşunca takıldı hiç bir şey hissetmedim. Doktorum geldi ve başlıyoruz dedi. O an heyecanlandım ve midem bulanmaya başladı. Midem bulanıyor deyip öğülcümeye başladım. Anestezi doktoru hemen bir iğne yaptı rahatlamaya başladım. Doktorum çoktan başlamıştı ve oğlunu çıkarıyorum demişti. Herşeyi duyuyorum ama mide bulantısından başım dönemeye başlamıştı. O ara gözlerimi kapattım kendimden geçtim 2 dakika. Karnımda hiç bir acı yok fakat ufak tefek çekiştirmeler oluyordu. Bi ara baya bi sallandım o sıra oğlum dünyaya gözlerini açtı şükürler olsun. 5 saniye ufak bi ağıttı,hiç ağlamadı, bana bile göstermeden hemen çocuk doktoru muayene etmeye başladı. Sesi kesik kesikti. Doğum esnasında çıkarken ciğerlerine su kaçmış meğer ve enfeksiyon kapmış. Çok hızlı nefes aldığı için de tıkanıyordu. Benim dikişlerim atıldı . Oğluma oksijen vermeye başladılar. Ameliyathaneden odaya çıktık. Oğlum hala oksijen alıyordu. Hemşireler geldi odaya göğüs uçlarımı sıkarak sütümü getirmeye çalıştılar. İlk ağız sütü geldi ve oğlumu kucağıma verdiler emzirmeye başladım. Bir kolumda oğlum bir elimde oksijenle oğlumla ilk bağımız oluştu. Çok hızlı nefes aldığı için kalbi çırpınıyordu resmen ve kucağımdan aldılar. Tekrardan çocuk doktoru geldi. Acil yoğun bakıma almamız lazım dedi ve oğlum sadece bir saat yanımda durabildi. Yoğun bakıma götürdüler. Kıyafetlerini soyup yollamışlar. Kokusuyla kendimi avutmaya çalışıyorum çünkü hiç doyamadım ben oğluma. Heveslerim yarım kaldı. 2-3 gün kalacak diyorlardı ve 1 hafta 10 günden bahsediyorlar şimdi.Ağlamaktan harap oldum. Sütüm kesildi. Bir damla bile gelmiyor şimdi. Süt sağma makinesi ile uğraşıyorum ama gelmiyor. Oğlum için mama istediler yoğun bakımdan. Mama aldık ve eşimi aldılar görmesi için. Eşimde bende çok duygu dolu zamanlar yaşıyoruz. Rabbim herkesin evladını bağışlasın. Bize çok dua edin kızlar lütfen 🙏
Uyuşukluğum geçti ve hemşireler yürütmeye geldi. Çok rahat kalktım ve ağrı olmadan yürüdüm. Abartılacak hiç bir şey yok.Yürüdükten sonra sıvı almaya başladım ve gazımı kolay çıkardım. Yatağıma hiç yatmadım. Ufak tefek hareket ediyorum. Güçlü olmam lazım. Sezeryan doğum bence büyük kolaylık kızlar 👍
38+2 günlükken doğum yaptım. 3400 kilo 47 cm boyu. Sezeryan günümüz 12.12.2020 tarihiydi. Oğlum beklemediği için 06.12.2020 de hayatımıza gözlerini açtı. İçim biraz buruk bir anneyim ama evlat bambaşka bir şeymiş. Sürekli en son üstünde olan kıyafetlerini kokluyorum öpüyorum. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. İnşallah bir an önce oğlumla kavuşuruz kızlar. Ona çok ihtiyacım var,hiç doyamadım çünkü.. Hakkınızı helal edin. Çok uzun yazdım. Sormak istediğiniz bir şey varsa cevaplayabilirim. ❤️❤️❤️