HazalF Merhabalar. Yurt dışında yaşıyorum 9+1 günlük hamileyim. Bugün kontrolde bebeğimin 2 gün önce kalp atışının durduğunu söylediler. Daha önce 6. Haftada gittiğimizde nabzı atıyordu ve 5 mm idi. Şimdi 2.11 cm ama hareket göremediler ve kalp atışı alamadılar. 2 doktor da baktı ama çok net konuştular malesef. Bana ya ilaçla düşürebileceğimi ya da hemen kürtaja alabikeceklerini söylediler. Beklemeli miyim ne yapmalıyım bilmiyorum benzer durum yaşayan var mı? türkiye de tek seferde kalp atışı almadıklarında böyle kürtaja mı yönlendiriyorlar.
Wenegra HazalF evet maalesef öyle . Daha yeni kuzenım yaşadı bu durumu o daha erken haftada yaşadı. Sonuc kürtajla aldırdı cünkü ilaçla aldırma konusunda riskine güvenemedi fazla kanama olur diye. Moralinizi bozmak istemem ama gercekleri söylemem lazım gercekten yanlış bi durum yoksa kaşbi durmuşsa boşuna beklemeyin. Zaten boyu da kücülmül normalde cok hızlı artar o uzunluk
Syydmoomm HazalF Ben 7 haftalkkken gittiğimde ne ultrasonla ne alttan duymadı bebek 6 haftalık dedi. 2 hafta sonra başka doktora gittim 9+3 tüm oda duyamadı bebek gelişmemiş 6 haftada kalmış maalesef kürtaj oldm
halitefe HazalF malesef canım aynı şey daha önce başıma geldi kürtaj olman gerekli bekleme yani sonuç değişmez zaten kürtajdan önce son kez bakarlar yine ama sonrasında mutlaka kan pıhtılaşma testi yaptır genelde o sebeple kalbi duruyor bebeklerin ve şuan ben kan cıvıltıcı iğne kullanıyorum
Bsmlh HazalF ben ilaçla düşük yaptım parça parça geliyor sancısı kanamasıda cabası hiç kendinize daha fazla yüklenmeyin kürtajı seçin ben mahvoldum ilaçlı düşükte
HazalF Wenegra hiçbir ağrı veya kanamam olmadı. Yarın başka doktora başka hastaneye gitmek istiyorum tek seferde anlamaları mümkün mü😔
Gzdsrm Canim benimde ayni oldu 7 haftalik kalp atisini duyduk 10. Haftada gittim 8 haftada kalmis ve nabiz alamadi doktor malesef hemen baska bir doktora daha gittik oda alamadi bende kurtaj olmayi sectim tam bayilttilar hatirlamak istemedim ilk hamileligim diye cok sukur bi sorun yasamadim seninde ilkse kurtaji dene derim 😔
masallarin HazalF pihtilasma sorununuz falanmi war acaba nedem bole olmus bence hemen tahlil yaptirin
HazalF masallarin herhangibir sebep söylemediler ilk 3 ayda normal dediler. Yurt dışında olduğum için kürtajdan korkuyorum ve dediğim gibi ilk gebeliğim
Tugcekkkkk HazalF canım bebeğe dair hiç bir iz yoksa kürtaja yönlendiriyor lar yani sen 9 hafta diyorsun ama demek ki yolk sac yok ortada bebek bile yok. Bu boş gebelik olabilir. Ben de 3 kez yaşadım hep bir hafta daha bekleyelim dediler ama ne yazık ki bir hareket yoktu. İnşallah diğer gebeliğin daha sağlıklı olur 🙏
Ahsenleyl HazalF Allah yardımcın olsun canım,3 kişiden 1’i yaşıyor bu durumu malesef,ben de kürtaj oldum 3 ay önce.Fizyolojik olarak çok kolay bir işlem ama psikolojik boyutu malesef…o yüzden psikolojini toplamaya bak,hepsi geçiyor💖
halitefe HazalF keşke direk kürtaja aldatmış şimdi ilaçla tam düşük olmazsa parça kalırsa yeniden kürtaj işlemi yapacak