İyi geceler bayanlar… nereden nasıl başlasam bilemedim çok şükür doğum hikayemi yazmak bana da nasip oldu diye başlayayım. 9 yaşında sorunsuz hamilelikle dünyaya 36+6 da plasenta dekolman ile gelen kızımdan sonra son iki sene içinde iki kürtajım oldu ikincisi ikizdi. Sonra araştırmalar sonucu pıhtılaşma bozukluğu olduğu anlaşılınca klasik coraspin kullanmaya başladım korunmayı bıraktıktan snr ikinci reglin ardından 23 martta 3+2 de 7,54 hcg ile hamileliğimi öğrendim. Hem covid başladığı zamanlardı hem de öncesindeki kürtajlardan dolayı riskli kategoriye giriyorduk bu yüzden her hafta düzenli kontrollere korka korka gidiyordum. Hem covid korkusu hem her kontrolde ya bişey olduysa korkusu ile haftalar birbirini kovalamaya başladı ta ki hareketlerini hissetmeye başlayana kdr. Hareketleri hissetmeye başladıktan snr da ya olumsuz bişey varsa korkusu ardından doğuma kdr ya bişey olursa korkusuyla aylar nasıl geçti bilmiyorum hamileliğe tam anlamıyla odaklanamadım bile. Derken 14 kasımda rutin kontrolümüz vardı 36+2 olacaktık 2 gün öncesinde temizlik için bayan geldi ev 2 gün boyunca güzelce temizlendi tabi ben de durmadım. Herşey hazırdı bi temizlik kalmıştı ve bu 2 gün kasılma ve hafif sancılarım vardı oğlum gelmeye niyetliydi kızımda olduğu gibi oğlumda da hissettim. 5 dk ayaktaysam 10 dk oturarak geçirdim 2 günü ve özellikle temizlik bitsin diye de kendimi takip ederek kontrol günümü bekledim. Cumartesi sabahı kalktım duşumu aldım güzel bir kahvaltı hazırladım eşim kızım ben kahvaltımızı yaptık evimi topladım son dokunuşları yaptım 10:30 nst girdim kasılma ve ağrılar çıkınca doktorum muayene etti hem ufak bi kanama alanı hem de önceki sezaryen dikişim 2 mm ye kdr incelmiş oğlum kafasını doğum kanalına sokmuş ama üstten usg ile bakınca sorun yoktu. Doktorum civanım yatış vericem bugün seni bırakamam en azından 2 hafta daha tutacak şekilde müdahale edeceğiz dediğinde tamam ben bi eve gidip geleyim deyinceki yüz ifadesini unutamam sanırım. Olmaz dedi kızımı eşya hazırlayıp ananeye teslim edeyim ben kendime eşya alayım hemen gelirim dedim olmaz eşin yapsın dedi sen bu ağrıya nasıl dayandın diyorum sen eve gideyim diyorsun dedi. Fazla sürmez dayanabilirim en fazla 1 saate gelirim benim hazırlamam lazım dedim. Zar zor izin kopardım. Eve geldim sabahtan makineye attığım çamaşırları kurutma makinesine attım hem kızıma hem kendime çanta hazırladım doktorum emindi sabah çıkacaktım ya hani hastane çantasını almadım ama eksik 1-2 şey vardı onları ekledim ve evde bıraktım 1 gecelik eşya aldım 🤦🏼♀️😂 saat 12:30 hastaneye yatışım yapıldı yemeğim geldi acıkmıştım o koşturmacada yemeğe fırsat olmamıştı bi güzel hasta yemeğini yedim snr serum nst derken olaylar başladı o yorgunluğa dayanamadım sanırım ve tam nst bitti ilk nst gibi çıktı doktorum mesaisi bittiği için gitmişti hem hemşireler hem benimle telde ayrı ayrı iletişimdeydi sağolsun. Snr sezaryen dikişimin sağ üç kısmına denk gelen yerde nasıl desem sanki ufak bi yırtılma ya da etimi tırnakla çizme hisssi gibi bişeyler başladı doktoruma söyledim nst yeni bitti hala aynı imkansız dedi ben de ben eminim hocam deyince bi daha nst bağlattı. Gelen hemşire de baya suratlı geldi işimiz var seninle der gibi 😁 nardan çıkmamla tekrar bağlamaları bir oldu ve yaklaşık 40 dk bağlıydım. Doktorum ilk 5 dakikadan snr nst resmini atın demiş baktım hemşire bi daha geldi ben de direk hayırdır dedim resim atıcam dedi bu kdr çabuk mu diyen bu sefer ben olmuştum. Hemşire odadan çıktığı anda doktorum aradı ve direk hazırlan geliyorum hiç bişey yiyip içme dedi ve ben şok 😳 nasıl yani neden ki dedim ameliyata giriyoruz 15 dk oradayım deyince ben tutuştum. Yarım saat bile geçmemişti kızımla eşimi göndermiş ve odada tektim bir de eşimi gönderirken siz gidin ben burda iyiyim biraz dinlencem kafa dinlicem hafi bay diye kovalamacasına göndermiştim. Ama hocam nasıl olur biraz vakit olsaydı dedim ama adam kapatmıştı bile. Eşimi ararken 2 hemşire bi hışımla odaya girip kapat kapat teli gidiyoruz diye girdiler ellerinde formlar kan tüpleri serumlar vs. İşte orda film koptu bende. Eşimi aramam lazım desem de olmaz acelemiz var doktor geliyor ameliyathaneye inmek için hazırlicaz seni derken biri kolumdan kan almaya çalışıyor diğeri formları doldurmaya çalışıyor ben eşime çabuk gel ameliyata alıyorlar diye zor söyledim. Veee kızımı görmeden gitmem diye ağlamaya başladım neyse onay formu doldurmak istediler ben imzalamam eşim imzalayacak diyerek vakit kazandım da eşimi de kızımı da girmeden gördüm. Snr indik aşağıya kalabalık bir ekip beni bekliyordu belden spinali verdiler ama sohbet muhabbet kan sonuçları bekleniyor falan hemşireler sizin gibisi kolay gelmiyor her gelen ya duygusal ya korkulu ama siz sakin ve espirilisiniz dediler ben de çeneme vurdu dedim 😂 ameliyat başladı doktorum da şen şakrak ama ameliyat ilerledikçe şekli değişiyor bi yandan da bana anlatıyor yawrum mesanen rahme yapışmış sezaryen dikişinde evet yırtılma başlamış çocuk kafayı sokmuş plasentayı da ablası gibi elime almış geliyor biraz daha beklesek çok zor olacaktı eğer sen yırtılma hissini söylemeseydin ben nstye göre bekletecektim seni o zaman işimiz daha zor olacaktı dedi yani dedim yanisi ya anne ya bebek allah korusun dedi. Saat 18:04 oğlumu kucağıma verdiler çok şükür sonra dikişler başladı saat 19:25 oldu hala bitmedi en son kapama dikişini kendi doktorum yanındakilere bıraktı onlar da dağılsınlar kumaş diker gibi söküp bi daha diktiler çift dikişiyim beceriksizler yüzünden. Snr ben de çıktım eşim baya telaşlanmış uzun sürünce korkmuş. Çok rahat bi ameliyattı doktorumun eli de hafifti. Sondayız uyuşturduktan snr taktılar doktorum özellikle öyle istedi benim söylememe gerek kalmadı. Saat 23:30 gibi ilk yürüme için kaldırdılar snr bi daha yatmadım hep yürüdüm ertesi gün eve çıktım evde de yatmadım (maşallah) kendi işimi kendim yaptım kimseyi yatılı olarak yanımda istemedim bi kızım daha var ve hep düzeni ne kdr erken oturtursam o kdr iyi diye bi an önce toparlanmaya çalıştım ilk 4 gün hiç uyumadım. Şimdş çok şükür 22 günlük olduk oğlum kucağımda kızım yanımda çok şükür. Kan sulanırdı iğneler kontroller ilaçlar vs hepsi geride kaldı rabbim sizlere de benimki gibi kolay ve hızlı doğumlar nasip etsin inşallah tabi zamanında 😂 benim fırlamalar gibi erkenci kuş olmasınlar. Uzun oldu belki de sıkıcı okuyanlara canı gönülden teşekkür ederim
@DuhaninAnnesi yol arkadaşım