Mltmbktr Merhaba , Kedimin bir bölgesinde derisi dökülüp tahriş olmuş kanıyor gibi hafif çıplak elle krem sürdüm bir sıkıntı olur mu? Herhangi bir hastalık bebeği etkiler mi ? 🙏
Minikjelibonum Mltmbktr veteriner değilim ama evimde de bahçemdede köpek ve kedilerim var. Kedi dışkısına dokunmadığın sürece sorun olmaz.
NaneLimon36 Mltmbktr kedinizi bir Veteriner Hekime götürün mantar var mı yok mu bakılsın bebeğe bisey olmaz geçmiş olsun
kuzeylianne Mltmbktr tatlım beniöde kedim var. Daha gecen veterinere sordu .bulassn tek hastalık kedi dıskısından Tozkoparan dediğiniz şey. Kediden, çiğ etten ve güzel yıkanmsmış sebzeden bulasıyor. Onun dısınds yok benım bıldiğimde. Sanmıyorum keson mantar olmuş Veterınere götür ilerlemeden mantar iğnesi ve kremı versin. Ayrıca iç dış parazıtı vurdurmadıysan onuda hallet. İçine dert etme Allah on izniyle bişeyde olmamıştır. Zaten elınıde yıkamıssın. Ben hep sağır sulır öpüyorum kedimi 😅🙈
Mltmbktr Minikjelibonum elime kanı değdi gibi oldu sizin basınıza geldi mi ev kedisi hiç çıkmıyor dışarı sonrasında bol suyla yıkadım 🙏
demetozturk Mltmbktr veteriner değilim ama senelerdir kedi bakarım, evde kedim var ayrıca araba çarpmış bir kediye bakıyorum veterinerlerden çok şey öğrendim sayesinde 😀 elinizde açık yara yoksa kan herhangi bir sorun oluşturmaz. Aşıları tam sağlıklı bir kediyse zaten hiç telaş etmeyin. 🎈en fazla mantar olabilir ama bebek için sorun oluşturacağını sanmıyorum.
Mltmbktr demetozturk aslında mantar değil dış parazit damlasını yaparken ensesine biraz bastırdık tahriş oldu sanırım damladan sonra oldu. Bende bugün baticon la sileyim dedim sonrada krem sürdüm ama hepsini elim çıplak yaptım aklımdan çıkmış sonra baktım hafif kanıyor gibi bol suyla yıkadım elimi ve ev kedisi hiç çıkmaz dışarı aşıları tam insallah sorun olmaz canım 🙏
NurSema01 Mltmbktr veteriner teknikeriyim kedinizin aşıları tam ve mamayla besleniyorsa sıkıntı olmaz sadece dışkısını ellemeyin tedbir amaçlı bu önerilir. Kedinizde mantar başlangıcı olabilir bölgeyi sürekli kaşıyor veya yalıyorsa bi hekime götürün mantar kedinizi çok rahatsız edebilir ve vücuduna yayılabilir
Mltmbktr NurSema01 orası hafif kanıyor gibiydi tahriş etmiş oraya çıplak elle dokundum sonrasında bol suyla yıkadım bir problem olur mu acaba bebeğime ?🙏
Gigy Mltmbktr egzama ya da mantar olabilir ,düzenli vetineriniz var ise görüntü atıp,ya da götürün özel kremleri oluyor çünkü ,bulaşıcı da olabilir ,geçmiş olsun 🙏
NaneLimon36 Mltmbktr Sıkıntı yapmayın ben Veteriner Hekimim bisey olmaz parazit için yapılan damla tahriş etmiş sadece kandan bisey olmaz dışkı ile temas etmeyin yeter.
Mltmbktr NaneLimon36 ahh aslında tam öyle oldu takip edeceğim evde yapıyoruz damlayı veterinerden alıp ensesine yaparken biraz bastırdık tüyleri de kısa orası dökülüp kızardı muhtemelen çok bastırdık 🥺 ben de bugün hafif baticonla silip krem sürerken çıplak ellle yapınca korktum ev kedisi dısarı cıkmıyor acaba kandan bulaşırmı birşey diye 🥺yok kakasına dokunmuyorum eşim hallediyor
yusufbebekk447 Mltmbktr kedinin dışkısından bebeğe geçen bir mikrop var toksıplazmpzisdi sanırım .düşüğe neden oluyor fazla içli dışlı olmamaya çalış.
NaneLimon36 Mltmbktr diski ile temas etmeyin dememdeki amaç toxoplazmosis dediğimiz parazitten dolayı kan ile temastan bisey olmaz ev kedisi ve aşıları tam demişsiniz
NaneLimon36 Mltmbktr Sorun yok içiniz rahat olsun zaten baticon sürmüşsünüz elinizi sürdüğünüz yerde açık yara olmadığı sürece bisey olmaz
Mltmbktr NaneLimon36 aslında elimde hafif çizikler var aslında ondan korktum ; ama bol suyla yıkadım 🥺
Serbet91 Mltmbktr veteriner hekimim bir sorun olmaz yine de eldivenle sürerseniz hem sizin için hem kediniz için daha steril olur. İçiniz rahat olsun geçmiş olsun minnoşa😻